Vrij van Pijn - 10 redenen waarom sex goed is voor je gezondheid

10 redenen waarom sex goed is voor je gezondheid 

Wetenschappers hebben vaak gesteld dat sex zeer gunstig is voor onze gezondheid. Maar het kan ook verkeerd gaan bij te weinig of te veel sex. Sex kan schadelijk zijn als het je meer dan vijf keer per week doet. Je zou dan je immuunsysteem kunnen verzwakken en meer vatbaar zijn voor infecties.

1. Je mentale en emotionele gezondheid worden beïnvloed door sex. Te weinig of geen sex kan leiden tot angst, paranoia en zelfs depressie. Sex kan genezend werken bij lichte depressies omdat bij sexuele activiteit endorfine wordt geproduceerd. Endorfinen zorgen voor de afname van stress en wekken een staat van euforie op.

2. Voor alle vrouwen: als je regelmatig sex hebt, scheelt dat je een heleboel bezoeken aan het schoonheidssalon. Sexuele activiteiten zijn een uitstekende schoonheidsbehandeling omdat sex het niveau van oestrogeen bij vrouwen verdubbelt. Zo laat je op een natuurlijke manier je haar meer glanzen en word je huid soepeler en zachter.

3. Als je langer wilt leven, hoef je niet verder te kijken dan je eigen slaapkamer. Een onderzoek aan de Queens University in Belfast, Noord-Ierland, wijst uit dat regelmatige sex de levensduur bij de mens verhoogt. Een verrassend resultaat van het onderzoek is dat mensen van dezelfde leeftijd en gezondheid die regelmatig orgasmes hebben, 50% minder met sterfte geconfronteerd worden dan die mensen die geen frequente orgasmes beleven.

4. Sex is ook een uitstekende diepreinigende behandeling. Sexuele activiteit met een partner kun je beschouwen als een inspannende maar plezierige oefening. Door de lichamelijke activiteit worden de poriën van je huid gereinigd en wordt je huid helderder en stralender. Het risico op het ontwikkelen van eczeem wordt ook nog eens verkleind.

5. Door het hebben van sex kun je op een goedkope en aangename manier gewicht verliezen. Als je sex hebt na een romantisch diner bij kaarslicht, verbrand je niet alleen al het vet en de koolhydraten die je hebt verorberd, maar blijf je ook gezond zonder extra kosten! Denk er eens over na: met één goede sessie hartstochtelijke sex verbrand je ongeveer 200 calorieën (met 'normale' sex ook, als het maar bevredigend is ;) ) Dat is vergelijkbaar met 15 minuten stevig doorlopen!

6. Dames, als je wilt dat je man mooie biceps krijgt, moet je vaker sex hebben. Want sex is een geweldige manier om de spieren te versterken. Je man zal immers ingewikkelde stoot-, trek- en flexiebewegingen maken. Het hangt er natuurlijk ook wel vanaf welke stunts je uitvoert in bed, maar het is in ieder geval een stuk leuker dan kilometers hardlopen.

7. Hoe actiever je bent in je sexleven, hoe aantrekkelijker en meer onweerstaanbaar je wordt voor het andere geslacht. Echt waar! Een actief sexleven betekent dat je lichaam meer feromonen produceert. Dat zijn de chemische reukstoffen die al die prachtige, weelderige vrouwen aantrekken!

8. Sex kan je zintuigen verscherpen, vooral je reukzin. Na de sex wordt prolactine geproduceerd dat de stamcellen in de hersenen stimuleert om nieuwe neuronen aan te maken in de bulbus olfactorius. Dit helpt bij het verbeteren van uw reukvermogen.

9. Sex is als pijnstiller tien keer effectiever dan een pijnstiller als valium. Net vóór het orgasme, stijgt het niveau van het hormoon oxytocine bijna vijf maal. Dat leidt tot het vrijkomen van grote hoeveelheden endorfine. Endorfines zijn natuurlijke pijnstillers die pijnklachten als hoofdpijn en migraine zonder bijeffecten genezen. De volgende keer dat je vrouw hoofdpijn heeft, behandel je haar het beste met een krachtige vrijpartij. Geen slecht idee, toch!

10. Intens zoenen stimuleert de speekselvloed. Met meer speeksel maak je overgebleven voedseldeeltjes tussen de tanden los en verlaag je de zuurgraad in je mond. Zuurgraad is de belangrijkste oorzaak van tandbederf. Dus kus zoveel mogelijk, je hebt nu een geweldig excuus!

Sex is dus niet alleen goed voor de geest en het lichaam, maar ook voor de portemonnee!

 

 

 

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Praktijk gegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
085-0027598

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans

Praktijkgegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
085-0027598

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans