gezonde voeding

Ontdek hoe gezonde voeding de kwaliteit van je leven aanzienlijk kan verbeteren:

We lezen er alles over in tijdschriften en boeken, we zien het op tv en we praten er dagelijks over: ‘Gezonde voeding’.

Dat is natuurlijk niet voor niks. Gezonde voeding verbetert de kwaliteit van je dagelijks leven aanzienlijk en natuurlijk ook je gezondheid. Zonder een goede gezondheid kun je niet genieten van vrienden, relaties, sport, spel, geld, werk, zelfstandigheid en vrijheid, toch? Het is altijd goed om je te realiseren wat de voordelen van gezondheid zijn, want dat motiveert je om je best ervoor te doen.

Ik heb een lijst voor je gemaakt met 10 belangrijke voordelen van Gezonde voeding.

De voordelen van gezonde voeding:

1)    Met het eten van de juiste voeding voel je je beter. Met de juiste voeding voel je je gelukkiger en heb je meer positieve gedachten.

2)    Met het eten van de juiste voeding word je slimmer! Geef je lichaam en geest rust en spaar je energie.

3)    Geef je lichaam kracht en een goede spijsvertering door dagelijks 2 stuks fruit en vaker rauwkost dan gekookte groenten te eten.

4)    Slaap 7 tot 8 uur per nacht. Je bent dan goed voorbereid op een volledige dag op je werk, lichamelijke activiteiten en andere taken.

5)    Een evenwichtige voeding zal je helpen langer te leven. Een combinatie van de juiste voeding en een gezonde levensstijl is de gemakkelijkste manier om een lang en gelukkig leven te leiden.

6)    Gezonde voeding zal je helpen om je botsterkte te behouden. Je lichaam heeft de juiste voeding nodig en jou om daarvoor te zorgen.

7)    Start NU met een goede gewoonte. Als je eenmaal bent begonnen zal het een koud kunstje zijn om de nieuwe, goede gewoonte vast te houden. Zeker als je de positieve effecten ervan hebt ontdekt.

8)    Eten = Energie! Door gezond en bewust te eten heb je alle energie die je nodig hebt om een doelpunt te scoren bij de volgende wedstrijd of om die presentatie af te maken voor je werk.

9)    Gezonde voeding maakt je hart blij! Je hart is de grootste, sterkste en belangrijkste spier in je lichaam.

10)    Gezonde voeding is fantastisch! Alle bovenstaande dingen gecombineerd maken Gezonde voeding fantastisch! Je lichaam en je geest zullen zich lekker voelen en je ondersteunen het beste uit jezelf te halen.

Zou dat niet geweldig zijn?

Volgende week in de Vrij van Pijn Tips: Antwoord op de vraag ‘Welke voeding is dan gezond?’

Maak er een mooie dag van!

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 247 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Brigitte die niet meer de deur […]

  Lees meer
 • 801 words-4 min read-

  Ontdek hoe je ervoor kunt kiezen je ook goed te […]

  Lees meer
 • 957 words-5 min read-

  7 tips voor je herstel: Heb jij ook het gevoel […]

  Lees meer