Artrose behandeling

Afgelopen zaterdag hebben we een hele interessante informatiemiddag gehad. Een mooie groep mensen en er werden goede vragen gesteld. Het thema was: ‘Leven zonder pijn… het kan!’.

Een aantal van de belangrijkste vragen die mensen stelden deel ik hier met jou, samen met de antwoorden die ik heb gegeven:

Antwoorden:

– Ik zorg eerst voor opbouw van het herstelvermogen van het lichaam zodat het voldoende energie ter beschikking heeft om te kunnen regenereren. Daarna behandel ik specifiek de gewrichten en de weefsels daar omheen, zoals bindweefsel en spierweefsel, voor versterking. Als het kraakbeen weer op krachten is (dat kan dus wel!) wordt de pijn steeds minder en kan het lichaam weer soepel bewegen.

– Van de mensen die naar de praktijk komen kan ik ongeveer 75% effectief behandelen. Of behandeling mogelijk is stel ik vast tijdens het eerste consult met de intake.

– De behandelingen zijn niet gericht op symptoombestrijding. Ze zijn gericht op het aanpakken van de oorzaak. Pijn en ziekte kunnen op verschillende manieren ontstaan. Daar besteden we uitvoerig aandacht aan tijdens de behandelingen. Lees meer >

– De balans van de energie in het lichaam is één van de belangrijkste aandachtspunten bij de behandelingen. Balans in de energiestromen en -voorraden in het lichaam en de balans tussen hoofd, hart en ziel. Als balans gerealiseerd is, is het lichaam weer in staat om te herstellen.

– Dat testen we uit vóórdat we met de behandelingen starten.

– De natuurgeneeskunde is een combinatie van behandelingswijzen die het lichaam ondersteunen. Het weerstandsvermogen en het zelfgenezende vermogen (Physis) van het lichaam worden gestimuleerd, zodat herstel en regeneratie (opbouw van beschadigd weefsel) kunnen plaatsvinden.

– Omdat we alle factoren die nodig zijn voor herstel en regeneratie aanpakken vindt er geen terugval plaats. Soms voelen mensen de pijnklachten weer even in beperkte mate. Maar dat is geen terugval. Dat is de fase dat het lichaam specifiek aan het werk is voor herstel en regeneratie op die plek, bv. in dat gewricht.

– Ik stel de diagnose met diverse technieken als shiatsu (hara), kinesiologie en met de genezende handen.

Wellicht inspireren deze antwoorden je voor jouw eigen omstandigheden. Mocht je bepaalde vragen hebben schroom dan niet om ze aan me te stellen op: info@vrijvanpijn.nl.

De volgende gratis informatiemiddag is op zaterdag 8 april, met als thema: ‘Beheers de pijn voordat hij jou beheerst’. Lees meer >

Ik hoor graag van je!

Tot ziens en hartelijke groet,

Wim Beek

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 219 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Hannah die haar werk niet meer […]

  Lees meer
 • 1000 words-5 min read-

  Heb jij voldoende vertrouwen in jezelf? Mensen verliezen soms snel […]

  Lees meer
 • 2164 words-11 min read-

  Lees het verhaal van Lindi die de pijn bijna niet […]

  Lees meer