Behandeling van artrose

Behandeling van artrose:

 • bestrijding van pijnklachten bij artrose
 • activering en versterking van het herstel- en weerstandsvermogen van het lichaam
 • opbouw van je lichamelijke veerkracht en vitaliteit
 • verhoging van je energieniveau
 • herstel en vernieuwing van beschadigd weefsel door artrose

Je kan dan weer:

 • normaal en soepel bewegen
 • aandacht besteden aan je leven, in plaats van aan pijn en beperkingen
 • je werk en alles wat je leuk vindt oppakken
 • verbetering van je relaties en sociale bezigheden ervaren
 • je vrij en zelfstandig voelen

Artrose is geen slijtage. Je kan slijtage hebben, maar dat is nog geen artrose. Het is geen verouderingsproces, geen reumatoïde artitis en ook geen botontkalking. Artrose is een reumatische aandoening. Dat betekent dat een behandeling artrose mogelijk is.

Bij artrose kan de kwaliteit van kraakbeen in de gewrichten in kwaliteit achteruitgaan. Door dit proces in het lichaam kan het kraakbaan dunner en zachter worden.

Het kan in alle gewrichten optreden. De gewrichten waarin artrose het meest voorkomt zijn de knieën, heupen, nek, onderrug, nek, vingers en grote teen. Mensen met artrose kunnen pijn en stijfheid in deze gewrichten ervaren.

Artrose komt relatief vaak voor, ongeveer één miljoen mensen in Nederland heeft symptomen en klachten door artrose. Artrose wordt in de reguliere geneeskunde een chronische aandoening genoemd, omdat men geen effectieve artrose behandeling voorhanden heeft. Als mensen niet op tijd effectief artrose behandelen kunnen de klachten verergeren. Daardoor ontstaan vermoeidheid, en beperkingen en in steeds meer gewrichten pijn.

Vaak heeft de afbraak van kraakbeen al jarenlang plaatsgevonden voordat er (pijn)klachten ontstonden. In de volksmond wordt artrose vaak in één adem genoemd met veroudering en slijtage, alsof mensen die artrose hebben oud en versleten zijn. Dat is niet juist. Ook wekt een woord als slijtage de indruk dat er niets aan te doen is. Dat is ook niet het geval.

Met de behandeling artrose bij Vrij van Pijn kan het degeneratieve proces in het lichaam worden geblokkeerd, en in veel gevallen kan beschadigd kraakbeen weer herstellen.

Artrose is een reumatische aandoening

Het kan zijn dat u van uw huisarts te horen krijgt dat artrose geen reuma is. Dat komt omdat lang werd gedacht dat artrose gewoon ‘slijtage’ was. Dit kan grote verwarring geven in het gesprek met uw arts. En misschien gaat u twijfelen aan de diagnose. Artrose is echter één van de drie hoofdvormen van reuma. De andere vormen zijn ontstekingsreuma en weke-delen-reuma (fibromyalgie).

Botontkalking en artrose komen allebei bij ouderen voor, maar zijn niet hetzelfde. Bij artrose neemt de dichtheid van het bot onder het kraakbeen vaak toe als reactie op het kraakbeenverlies. Bij botontkalking wordt het bot juist brozer.

Reumatoïde artritis en artrose zijn verschillende ziekten. Reumatoïde artritis is een ontstekingsziekte, waarbij er een ontsteking in het gewrichtskapsel zit. Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen wordt afgebroken. De kwaliteit van het kraakbeen gaat geleidelijk achteruit.

Artrose kan op elke leeftijd optreden. De kans erop wordt wel groter naarmate iemand ouder wordt. Maar artrose komt ook voor bij jonge mensen, vooral in de gewrichten van de nek en onderrug.

Artrose behandelen

Wat is de behandeling bij Vrij van Pijn?

 • Artose behandeling
 • Pijnklachten artrose bestrijden
 • Versterking van herstel- en weerstandsvermogen van lichaam voor artrose

Behandeling artrose

Wat kan artrose pijn in uw gewrichten en spieren veroorzaken in het dagelijks leven?

Artrose behandelen

Hoe ziet de behandeling bij klachten eruit?

Waar is Vrij van Pijn gevestigd?

De praktijk waar we de behandeling voor artrose uitvoeren is gevestigd in Arnhem.

Hoe kan ik een afspraak maken?

U kunt contact opnemen via het contact formulier op de website. Er zal dan een afspraak gemaakt worden in de praktijk. Gebruikt u pijnstillende medicijnen zoals ibuprofen, naproxen (NSAID) of andere geneesmiddelen? Geef dit dan aan tijdens het consult.

De behandeling van uw klachten

Wat zijn de kosten?

Vergoeding van de zorgverzekering

Artrose – wat is het?

Op welke plekken komt artrose vaak voor?

Handen & voeten maar ook rugpijn kan voorkomen.

Artrose en ouderdom

Pijn klachten die kunnen optreden bij artrose

Behandelen jullie artrose met medicijnen?

In welke gewrichten komt artrose het meeste voor?