behandeling

Lees het verhaal van Annet die nu elke dag weer met een lach de deur uitgaat:

De ervaring van Wim, de man van Annet, die haar heeft meegenomen:

“Via internet ben ik bij Vrij van Pijn gekomen, op grond van de tekst op de website, het oriëntatiegesprek en de eerste behandeling. Dat vond ik wel heel belangrijk, want zo kon ik ongeveer zien wat er zou gaan gebeuren. En dat was gelijk raak, want haar hoofd zat vast en na de eerste behandeling ging ze zo (Wim draait een paar keer met zijn hoofd van links naar rechts) weer naar huis. En dat is sindsdien eigenlijk nooit meer veranderd.”

“Het tweede was dat ze mentaal en geestelijk was veranderd na de behandeling met kruiden. Dat had eigenlijk niet zoveel met die pijnklachten te maken, maar na die kruiden kreeg ik een nieuwe vrouw terug.

De eerste keer was dus een vrouw met minder pijn door de behandeling en de tweede keer was het gewoon een andere vrouw, hahaha! Ze had zware dingen van zich afgegooid. Dat was al na een week. Een heleboel problemen die wij hadden, ook met de kinderen, die had ze van zich afgegooid. Ze had veel dingen losgelaten en kon weer voor zichzelf gaan leven. Zo heb ik het gezien. Voor mij is als het een groot kado: Mijn vrouw is weer als een bloem gaan bloeien.”

“Maar ik ben wel een laatbloeier”, lacht Annet.

Wat Annet zelf vertelt:

“Ik heb lang in de gezondheidszorg gewerkt. Ruim 50 jaar geleden begon het al met de slijtage en artrose.
Maar de pijn verergerde plotseling behoorlijk door verkeerde medicijnen van de huisdokter. Ik kon bijna niet meer lopen. De huisarts stuurde mij naar de afdeling pijnbestrijding van het St. Franciscusgasthuis in Rotterdam. Dit resulteerde in een behandeling met geneesmiddelen, waarbij ik mij een proefkonijn voelde.

De reguliere geneeskunde liet het afweten en kon niets meer voor mij doen. Ik zag het toen niet meer zitten. De pijn was zo erg geworden en beheerste mijn leven. Ik werd echt een onaangenaam persoon voor de mensen om me heen. Intussen had Wim, mijn man, op internet gezocht en kwam toen de website van Vrij van Pijn tegen. Ik wist toen erg weinig van alternatieve behandelingen en had er eerst niet zo’n vertrouwen in. Maar ik wilde het ten einde raad wel proberen.

Eigenlijk was het voor mij een soort laatste strohalm. En toch wel een sprong in het diepe. Bij ons eerste gesprek kreeg ik al vertrouwen in de artrose behandeling. Ik had voor eerst het gevoel dat er iemand was die naar mijn klachten luisterde en er ook iets mee deed. Bovendien voelde ik al resultaat van de eerste behandeling. Ik kon mijn hoofd weer draaien wat voorheen niet kon.

Het is een feit dat ik vanaf het begin vooruit ben gegaan. Ik kan weer redelijke afstanden. De pijn door artrose in mijn onderrug en in mijn armen en mijn benen heb ik niet meer. Ik had ook vooral pijn in mijn nek, schouders en handen. Dat gaat nu ook heel goed.

Ik trek nu weer zelf mijn kleren aan, ook mijn broek, mijn truitje en mijn vest. Ik ben weer opgelapt, fris en fruitig! Ik ga elke dag met een glimlach de deur uit! Ik zie er gezond uit en mijn man Wim is ook heel tevreden.

In de flat waar wij wonen ben ik degene die nu de koffie rondbrengt in de gemeenschappelijke zaal. Als ik dan van plezier spontaan een dansje maak, zeggen de mensen in mijn flat: “Wat heb jij nou gedaan?” Ze herkennen me niet meer, want ik loop nu rechtop en ik heb weer kleur op mijn gezicht en ik heb een lach op mijn gezicht!

Wat ik wil zeggen als je er niet in gelooft: “Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar probeer dit en geef het een eerlijke kans.”

Annet van Nikkelen – Kuipers (71), Rotterdam

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 219 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Hannah die haar werk niet meer […]

  Lees meer
 • 1000 words-5 min read-

  Heb jij voldoende vertrouwen in jezelf? Mensen verliezen soms snel […]

  Lees meer
 • 895 words-4 min read-

  Wat moet je met al die informatie over gezondheid, pijn […]

  Lees meer