ziekte van Menière

Zes jaar geleden kreeg ik de ziekte van Ménière, totaal onvoorspelbare aanvallen van duizeligheid en misselijkheid, die me overal en gelijk wanneer konden overvallen. Op zo’n ogenblik kon ik niet zonder hulp.

Eerst heb ik de weg van de klassieke geneeskunde bewandeld: medicatie dus. Die bleek geen verbetering te bieden. Ik durfde niet meer alleen weg te gaan omdat het risico dat ik een aanval kreeg, reëel was.

Wat ik echt niet wilde, was dat de ziekte mijn leven zou bepalen en dat gevoel kreeg ik meer en meer, tot ik vorig jaar hoorde spreken over Wim Beek en Vrij van Pijn in Leiden. Maar vanuit België was Leiden wel een heel eind rijden…

De behandeling bij Wim heeft me enorm geholpen. Het herstelvermogen dat in mij zat, heeft hij terug kunnen aanboren. Mijn energiepeil steeg elke keer wat meer en mijn aanvallen werden minder heftig en minder frequent. Zijn helende handen en onze gesprekken over de manier waarop je in het leven staat en met de dingen des levens omgaat, hebben me enorm geholpen.

Ondanks vaak moeilijke omstandigheden, voel ik me nu, na 1 jaar behandeling, veel sterker en zelfzekerder. Ik heb geen aanvallen meer gehad en voel me weer vrij om te gaan en te staan waar ik wil. De energie stroomt opnieuw en komt mijn creativiteit ten goede, die de rode draad in mijn leven is geworden.

Brigitte

continue reading

Related Posts

 • 443 words-2 min read-
  Lees meer
 • 226 words-1 min read-

  Ik deel hier graag het verhaal van Hester met je: […]

  Lees meer
 • 319 words-2 min read-

  Volg je intuïtie en ontdek de mogelijkheden die je ter […]

  Lees meer