Als we het over leeftijd hebben gaat het meer om waar je op focust en je stemming dan over het getal van je leeftijd. Veel mensen leven al heel lang (ik noem het bewust niet “oud”), maar kunnen nog steeds een huppeltje maken als ze wandelen. Ze kunnen speels zijn en “gekke” dingen doen zoals neuriën of zingen bij hun activiteiten. Ze zijn creatief en flexibel in hun denken.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan zie je op een regenachtige dag (ik generaliseer hier enorm). Wanneer “oude” mensen een regenplas zien, wat doen ze dan? Ze lopen er niet alleen omheen, ze klagen er ook nog vaak over.

Kinderen – en misschien anderen die nog jong van geest zijn – springen er zonder na te denken in. Ze lachen, spatten in het rond en hebben een fantastische tijd.

Ik nodig je uit om te blijven genieten van de ‘regenplassen’ van het leven. Leef met een huppeltje in je stappen en een glimlach op je gezicht. Geef vrolijkheid, enthousiasme en speelsheid weer prioriteit in je dagelijks leven.

Je kunt je zomaar, zonder reden goed voelen!

Daarom zeg ik altijd: “Leef met passie!”

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 219 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Hannah die haar werk niet meer […]

  Lees meer
 • 1000 words-5 min read-

  Heb jij voldoende vertrouwen in jezelf? Mensen verliezen soms snel […]

  Lees meer
 • 895 words-4 min read-

  Wat moet je met al die informatie over gezondheid, pijn […]

  Lees meer