pijn

Lees het verhaal van Debby die amper nog kon zitten zonder pijn:

Toen ik bij Wim kwam had ik alles al geprobeerd om weer op mijn oude niveau te kunnen korfballen.

Door een auto-ongeluk was ik letterlijk en figuurlijk uit evenwicht geraakt. Daarvoor had ik nooit blessures gehad, en vanaf dat moment viel ik van de ene onverklaarbare blessure in de andere. Uiteindelijk was het zo erg geworden dat ik amper nog kon zitten zonder pijn in mijn rug en bekken te hebben.

Via de reguliere weg werd ik naar het ziekenhuis doorverwezen om een MRI laten maken, waar geen hernia op te zien was. In het ziekenhuis werd ik weer teruggestuurd naar de fysiotherapeut waar ik inmiddels al meer dan 2 jaar liep om het dan zo nog maar te proberen. Mijn rugklachten werden wel wat minder na veel oefenen, maar de slepende hamstringblessure waar ik mee liep ging maar niet weg.

Sporten zonder pijn was nog steeds niet mogelijk en ook in het dagelijks leven had ik er last van. Bij een strandwandeling, zwemmen of fietsen voelde ik dat mijn lijf niet in evenwicht was en ik mijn been niet goed kon belasten. Ik had veel last van uitstralende pijn in mijn bil en hamstring. Ondertussen probeerde ik van alles. Ik ging naar de osteopaat, de chiropractor, de acupuncturist maar niets hielp om van mijn blessure af te komen.

Uiteindelijk kwam ik op de sportschool waar ik nog steeds aan het revalideren was, een instructrice tegen. We raakten aan de praat en ze vertelde dat ze eenzelfde verhaal als ik had. Ze had alles geprobeerd maar niets hielp om haar van haar blessures af te krijgen. Ze noemde alles op wat ze gedaan had, en ik kon al deze mensen ook van mijn lijstje strepen; ik was ook overal geweest. Ze zei “Als je echt overal geweest bent dan kan je altijd nog naar Wim. Ik kan niet verklaren wat hij doet en waarom het helpt, maar het heeft mij enorm geholpen. Misschien moet je je over wat heen zetten, maar het is het meer dan waard.”

Nadat ik Wim zijn site had bekeken, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt voor een intake. Wim gaf aan dat hij me kon helpen en ik ben het avontuur in februari aangegaan. Mijn doelstelling was om in augustus weer mee te kunnen doen met de selecties voor het nieuwe seizoen. Iets wat me op dat moment onhaalbaar leek.
Mijn motivatie was in beginsel om van mijn fysieke klachten af te komen. Tijdens de behandelingen werd mij steeds duidelijker dat het fysieke niet losstaat van het geestelijke aspect en dat als iets in mijn hoofd niet goed zit, het zich vaak lichamelijk uit.

Langzaamaan voelde ik mijzelf sterker worden maar ook lichter.
Wim heeft me zowel met het fysieke als het mentale stuk enorm geholpen. De pijn werd als snel minder, ik kon langzaam weer korfballen, met vallen en opstaan. In september stond ik weer op het veld in de selectie. Weliswaar nog niet helemaal op mijn oude niveau, maar de vraag was ook of dat nodig was.

Wim liet me ook kijken naar de mate waarin invloeden vanuit de omgeving en van mijn familie invloed hadden op mijn klachten. Ik heb die negatieve cirkel kunnen doorbreken.

Gedurende het jaar met Wim heb ik gezien waar mijn energielekken zitten, hoe ik hier beter mee om kan gaan. Ik heb de rugzak met stenen van me af gegooid en voel me vrijer en energieker dan ooit.

Mensen om me heen zeggen dat ik zowel letterlijk als figuurlijk lichter ben, straal en gelukkig oog, zelfs in lastige periodes. Ik speel weer wedstrijden op mijn oude niveau, ben misschien wel beter dan dat ik was. Bovendien kan ik weer genieten van mijn leven.

Ik ben Wim enorm dankbaar voor de mooie reis die we samen hebben gemaakt het afgelopen jaar en kijk enorm uit naar de toekomst die ik voor me heb!

Debby van R. (Leiden, ambtenaar)

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 219 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Hannah die haar werk niet meer […]

  Lees meer
 • 1000 words-5 min read-

  Heb jij voldoende vertrouwen in jezelf? Mensen verliezen soms snel […]

  Lees meer
 • 895 words-4 min read-

  Wat moet je met al die informatie over gezondheid, pijn […]

  Lees meer