Doodsoorzaak nr. 4 in de VS: bijverschijnselen van medicijnen

Graag deel ik een artikel op de blog van een publicist die ik volg. Dr. Gábor Lenkei is zelf dokter. In zijn studies en zijn werk als specialist heeft hij de grenzen van de wetenschap, de beperkingen van de geneeskunde, de tegenstrijdige belangen van overheden en de macht van de farmaceutische bedrijven goed leren kennen. En belangrijker: hij durft zijn mond daarover open te doen. Naar mijn idee heel moedig, want hij schopt tegen de gevestigde orde van de geneeskunde.


Veel van wat Lenkei vertelt spreekt mij aan en deel ik met hem. Zijn positie als arts geeft echter een ander perspectief dan dat van mij. Wat hij vertelt zie ik ook, maar ik voel niet dezelfde passie om zo hard te schoppen. Zelf kies ik ervoor om mensen wakker te maken en ze de verschillende opties te laten zien, zodat ze zelf kunnen kiezen wat ze nodig hebben en wat goed voor ze is.

Ik geloof in een systeem, een maatschappij waarin de reguliere geneeskunde en de complementaire (voorheen: "alternatieve") geneeskunde samenwerken. Het gebeurt al op grote schaal in de VS en wint gelukkig steeds meer terrein in Europa. Kijk maar eens naar de website en de publicaties van "Memorial Sloan Kettering Cancer Center" in New York. Een gigantisch centrum (beter dan het woord "ziekenhuis") waarin meer dan 10.000 mensen met kanker op een aangename en meer "menselijke" manier worden behandeld.

Dit medisch centrum is het grote model voor klinieken in de VS en steeds meer in Europa. Ook in Nederland wint het model steeds meer terrein, o.a in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hier wordt gebruik gemaakt van de reguliere methoden én de complementaire methoden, waardoor mensen met kanker op de best mogelijke manier worden geholpen. Omdat er natuurlijk nog veel meer te doen is op gezondheidsgebied (denk alleen al aan chronische pijn en ziekte) zal ik er zeker meer aandacht aan besteden in artikelen en op deze blog.

En nu weer even terug naar wat dr. Gábor Lenkei te vertellen heeft. Ik laat mensen immers graag zelf nadenken over belangrijke zaken als hun gezondheid en hun eigen keuzes maken:


 

Doodsoorzaak nr. 4 in de VS: bijverschijnselen van medicijnen

In de Verenigde Staten worden astronomische hoeveelheden geneesmiddelen geconsumeerd. En volgens de farmaceutische lobby kan er nog véél meer weggezet worden.

Wat is er aan de hand: in de VS zijn overheidsmaatregelen getroffen waardoor er een aantal geneesmiddelen zonder recept verkocht mag worden.

Op soortgelijke wijze wordt in Hongarije ‘hulp’ geboden, door regelingen erdoor te drukken die het mogelijk maken om bv. medicijnen bij tankstations te kopen.

Ik zeg niet dat alle geneesmiddelen met één veeg van tafel kunnen. Maar bij het voorschrijven van medicijnen moet veel meer zorgvuldigheid betracht worden, dat is wel zeker.

Dr. Michael Colgan stelt dat er jaarlijks 130.000 mensen in Amerikaanse ziekenhuizen overlijden als gevolg van geneesmiddelengebruik.

Maar geloof hem vooral niet. Deze dokter is wel iemand die ervan houdt om problemen te creëren en spijkers op laag water te zoeken. Hij is ervan overtuigd dat je gezond kunt blijven en ziekten kunt voorkomen wanneer je een natuurlijke voedingswijze volgt, een aantal voedingssupplementen gebruikt en wat beweging krijgt.

Dr. Michael Colgan zegt ook dat de meeste ziekten het gevolg van tekorten zijn. Toegegeven, er zal wel iets inzitten, want er worden tienduizenden mensen gezonder en sterker door het opvolgen van zijn adviezen, maar toch...

Maar deze man is gestoord, zoals hij tegen de farmaceutische industrie gekant is... In het voorwoord van zijn boek "Medicine for the New Millennium" schrijft dr. Colgan: “Dit boek analyseert het bewijs dat voortvloeit uit overheidsdocumenten en medisch en wetenschappelijk onderzoek; het bewijs dat wij onze aardbodems hebben uitgeput, onze wateren vergiftigd, ons voedsel vervuild en ons lichaam mishandeld, en op deze wijze zelf een groot deel van de ziekten veroorzaakt hebben die ons huidige bestaan teisteren".

Verder onthult dit boek dat een groot deel van deze teloorgang te wijten is aan de misplaatste en oneerlijke activiteiten van bepaalde gezondheidsdiensten, die halfduistere samenwerkings-verbanden aangaan met inhalige commerciële ondernemingen die hun macht en winst willen optimaliseren ten koste van de gezondheid van de mens.

Amerika bevindt zich vandaag de dag in de ijzeren greep van een uitgebreide ziekte-industrie.

Overheid en gezondheidsdiensten staan machteloos en kunnen u geen bescherming bieden. U moet leren om uzelf te beschermen.

Misschien is Amerika niet de enige die zich in de wurggreep van de reusachtige ziekte-industrie bevindt. In hun uitgave van april 1998 bevestigt zelfs de JAMA ('Journal of the American Medical Association') dat er jaarlijks meer dan 130.000 doden vallen als gevolg van mogelijke bijverschijnselen van medicijnen.

Dit aantal omvat slechts de gevallen waarbij geen sprake is van nalatigheid en waarbij de geneesmiddelen volgens voorschrift en in de voorgeschreven doses werden ingenomen. Verbijsterend!

Na hart- en vaatziekten, kanker en problemen met de bloedsomloop in de hersenen is de 4e meest belangrijke doodsoorzaak: sterfte als gevolg van de bijverschijnselen van geneesmiddelen.

In de statistieken opgenomen zijn slechts de als dusdanig herkende en gerapporteerde ziekenhuisgevallen. Dus alleen die gevallen waarbij aangetoond werd dat de patiënt overleden is als gevolg van een geneesmiddel én waarbij een rapport werd opgemaakt.

We hebben geen flauw benul hoeveel gevallen zich voordoen waarbij het overlijden niet teruggeleid wordt op een bijverschijnsel van een toegediend geneesmiddel of waarbij geen rapport wordt opgemaakt.

Hoe groot zou het WERKELIJKE aantal zijn? Ondanks het feit dat patiënten behandeld worden voor hart- en vaatziekten, kanker en bloedsomloopproblemen in de hersenen, blijven ze eraan overlijden.

Medicijnen zijn niet alleen niet-werkzaam. Ze zijn nog veel erger dan dat. In de westerse wereld wordt doodsoorzaak nummer 4 veroorzaakt door de bijwerkingen van geneesmiddelen. Deze informatie is sinds april 1998 algemeen bekend.

Ik vraag mij af hoeveel artsen deze informatie in overweging nemen terwijl zij hun dagelijkse werk doen. Houden ze het in gedachten wanneer ze medicijnen voorschrijven? Hoeveel mensen die medicijnen gebruiken weten dit?

Waarom kunnen we niet eenvoudigweg vertrouwen op een geneesmiddel? Zit er niet iets immoreels achter, een of andere gewetenloze corrupte macht? Is het misschien mogelijk dat we verblind geweest zijn?

Oneerlijkheid in de medische wereld dient met wortel en al te worden uitgeroeid. Niemand, niet de gezonden van lijf en leden, niet de artsen en niet de zieken, wil slaaf zijn van een geldmachine.

Dr. Gábor Lenkei

 

--------------------------------------------------------

Stof tot nadenken...

Groeten Wim Beek

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Nieuwsbrief

Meer ervaringen van cliënten, artikelen en de agenda.

Praktijk gegevens

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
06-24733688

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878

Praktijkgegevens

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
06-24733688

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878