pijn

Ik had diverse klachten: pijn door artrose in mijn linkerhand en linkerduim, en pijn door een ontsteking of RSI (dat is nooit echt goed vastgesteld) in mijn rechterschouder. Hierdoor had ik veel pijn en slapeloze nachten. Ik kon alleen werken met pijnstillers.

Mijn huisarts gaf aan dat ik 6 tot 12 weken rust moest houden voor mijn schouder. Met de pijn in mijn hand moest ik leren leven en ‘daar moest ik het maar met mijn werkgever over opnemen’. Voor de pijn in mijn duim werden nog foto’s gemaakt in het ziekenhuis die de slijtage in het gewricht bevestigden.

Niet werken was voor mij geen optie, ook omdat ik zelfstandig ondernemer ben. Maar ik wilde me er ook simpelweg niet bij neerleggen. Misschien als ik 70 of 80 was…. Maar zelfs dan niet denk ik….).

Ik heb nog een heel leven voor me, een werkend leven. Ik wil m’n bedrijf verder uitbouwen. Ik heb jonge kinderen thuis waar ik voor moet zorgen en waar ik leuke dingen mee wil doen.

Ik wilde me er gewoonweg niet bij neerleggen. Ik sta open voor alternatieve behandelingen. Ik bezocht al weleens een homeopaat. Ik sta open en ben nieuwsgierig. Niet ieder mens weet alles, dus ook dokters niet. Dat wil niet zeggen dat ik geen respect voor reguliere artsen heb, maar hun eindoordeel is niet bindend voor mij.

Ik ben bijvoorbeeld direct na de uitslag zelf gaan zoeken naar oplossingen. Praktisch in de zin van aanpassen van mijn werkplek, zodat ik wel langer achter de computer kon zitten. Maar ook voor goede massages zodat de pijn in mijn schouder beperkt bleef tot de ‘zieke plek’ en niet m’n hele arm en rug pijn gingen doen.

Ik kreeg een aanbeveling van mijn collega. Wim had haar eerder van haar migraine afgeholpen. De klachten in mijn hand, duim en schouder verergerden en ik maakte een afspraak.

Na de eerste behandelingen was de ‘dagelijkse pijn’ weg. Na meer behandelingen bleef de pijn ook weg tijdens het sporten. Bij grote inspanningen heb ik het nog af en toe, maar niet zoveel dat ik pijnstillers moet nemen.

Soms moet ik weer even alert zijn op juiste houding achter de computer, wat in deze context een goed teken is ;) ). Maar mijn pijnklachten zijn voor 90% verminderd. Ik kan weer sporten en ik kan weer gewoon werken en voor mijn kinderen zorgen. Naast de artrose klachten had ik ook vaak hoofdpijn en hooikoorts. Gelukkig ben ik daar ook vanaf en dat is voor mij een bonus!

continue reading

Related Posts

 • 443 words-2 min read-
  Lees meer
 • 226 words-1 min read-

  Ik deel hier graag het verhaal van Hester met je: […]

  Lees meer
 • 319 words-2 min read-

  Volg je intuïtie en ontdek de mogelijkheden die je ter […]

  Lees meer