Vrij van Pijn - Emko Bos

Emko Bos

Van gezond naar invalide.
In 2007 kreeg ik klachten aan mijn heup. Ik had in eerste instantie met name pijn na het hardlopen. Gaandeweg ging ik ook minder goed lopen. De huisarts stuurde mij door naar de fysiotherapeut. Mijn klachten werden echter steeds erger, tot ik verschrikkelijk veel pijn had. Mijn heup was stijf en mensen zagen aan mij dat ik niet goed liep. Na het maken van een röntgenfoto was de diagnose duidelijk: ernstige artrose in mijn heup. Het kraakbeen in mijn heupgewricht was ernstig aangetast en de arts gaf mij de boodschap mee dat het niet beter ging worden. Door zijn korte boodschap vroeg ik een second opinion aan, maar deze arts was zo mogelijk nog botter. Hij vertelde mij dat ik binnen vijf jaar een nieuwe heup nodig zou hebben. 
 
Hoewel ik het niet kon verklaren, had ik bij al deze verhalen het gevoel dat het niet over mij ging. Er moest een andere conclusie mogelijk zijn. Ik had alleen geen idee wat ik moest doen, ook omdat ik geen enkel perspectief geboden kreeg.
 
In de periode erna begon de pijn in mijn heup steeds meer invloed op mij te hebben. Ik had moeite met gewoon lopen. Toen ik zelfs niet meer normaal uit de auto kon stappen, dacht ik: ‘Jeetje, ik ben invalide geworden.’ Tot dat moment dacht ik nooit na over mijn gezondheid. Dat was simpelweg niet nodig. Nu zag ik op tegen activiteiten waar ik eerder nooit over nagedacht had. Het werd steeds groter en vulde mijn hele hoofd – tot ik er de hele dag mee bezig was. 
 
Vrij van pijn
Ongeveer een half jaar later adviseerde een vriendin mij om naar Wim te gaan. Ik had nooit eerder een alternatieve behandeling gehad en dit was dus nieuw voor mij. Ik had een goed gevoel bij Wim en ben bij hem met de behandelingen gestart.
 
Na de eerste behandeling met kruiden werkte Wim door middel van handgenezing. Hij helpt het lichaam zichzelf te kunnen genezen. Daarbij legde hij een deel van de verantwoordelijkheid voor de genezing bij mij neer. Zo kreeg ik voedingsadviezen van hem, waar ik me strikt aan gehouden heb. 
 
Wim heeft een prettige manier van werken. Hij is professioneel en duidelijk en daarnaast ook betrouwbaar en plezierig in de omgang. Zijn manier van werken vind ik fantastisch. En het belangrijkste: het werkt. Als snel werd de pijn minder en werd mijn been minder stijf. Na ongeveer tien behandelingen was ik klaar. De pijn was weg! En net zo belangrijk: ik dacht er niet meer aan. Dat was een groot contrast met een jaar daarvoor.
 
Momenteel heb ik geen enkele pijn meer. Ik loop normaal en niemand kan zien dat er iets met mijn heup aan de hand is geweest. Ik heb weer dezelfde belastbaarheid als hiervoor. Maar er is meer: ik voel me nu gezonder en helderder dan ik ooit geweest ben, zowel fysiek als mentaal. Dat ik naar Wim ben gegaan, is de beste beslissing van mijn leven. 
 
Geloof in het mogelijke
In mijn proces kreeg ik van de artsen geen enkele hoop.  Toch bleef ik geloven in de mogelijkheid van genezing. En dat zou ik iedereen willen meegeven: ook al zeggen artsen dat je niet te genezen bent en dat je maar met je pijn moet leren leven, blijf geloven dat genezing mogelijk is. 
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je meer ervaringen van (ex)cliënten per email lezen, schrijf je dan in voor   
de nieuwsbrief, helemaal onderaan op de homepage: https://vrijvanpijn.nl
 
 
 

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Praktijk gegevens

Parkeren
Gratis voor de deur

OV
7 minuten lopen van bushalte Sporthal Meijhorst en 7 minuten van bushalte Steve Bikoplein

Praktijkgegevens

Vrij van Pijn
Mens Complementair Gezondheidscentrum
Meijhorst 6002
6537KT Nijmegen
06-38038643

Parkeren
Gratis voor de deur

OV
7 minuten lopen van bushalte Sporthal Meijhorst en 7 minuten van bushalte Steve Bikoplein