Vrij van Pijn - Helma Jonkman

Helma Jonkman

Mijn weg naar Wim.
Een half jaar geleden werd ik geopereerd aan mijn grote teen en moest ik in het gips. Toen het gips eraf was, had ik een pijnlijke voet. De pijn werd steeds erger. Mijn voet was dik en rood en zag er ontstoken uit. Ook kon ik steeds moeilijker lopen. De huisarts vermoedde dat ik posttraumatische dystrofie had en verwees me door naar de revalidatiearts. In de twee weken dat ik moest wachten ben ik op internet gaan kijken. Daar kwam ik vooral negatieve verhalen tegen. Ik ben toen gericht gaan zoeken naar verhalen van mensen die beter werden. En zo kwam ik op de site van Wim terecht. Bij het lezen dacht ik direct: ‘Het komt goed.’

 
Toch besloot ik om eerst mijn bezoek aan de revalidatiearts af te wachten. Toevallig ging het op dat moment wat beter met mijn voet en we besloten om geen vervolgafspraak te maken. Als het nodig was, kon ik bij een fysiotherapeut terecht. Na een paar dagen was het toch weer mis. Ik heb me aangemeld bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd was in posttraumatische dystrofie. Ook hier stond ik een aantal weken op de wachtlijst en opnieuw bekeek ik de site van Wim. Ik besloot om in de tussentijd naar een informatiemiddag van hem te gaan. Hier presenteerde Wim zichzelf en zijn manier van werken en liet hij een ervaringsdeskundige aan het woord. Dat voelde voor mij zo positief dat ik een intakegesprek bij hem heb aangevraagd.


Toevallig had ik de dag voor het intakegesprek mijn eerste afspraak bij de fysiotherapeut. Voor hem was meteen duidelijk wat het was en ook, zonder dit aan mij te vragen, welk doel hij voor mij in gedachten had. Ik vertelde de fysiotherapeut over Wim. Helaas was hij niet te spreken over een samenwerking en hij stelde mij voor de keuze: of met hem verder of met Wim.
 

Ik koos voor Wim. 


Waarom ‘Vrij van Pijn’?
Wat opviel bij Wim, was dat hij direct vroeg naar mijn hulpvraag en waar ik tegenaan liep. Hij neemt de tijd voor je en luistert altijd belangstellend. Wim is positief in zijn manier van werken en straalt rust en vertrouwen uit. Bovendien is hij eerlijk, ook in zijn verwachting of hij je kan helpen of niet. Gelukkig was dat bij mij wel het geval.

 
Wim is bescheiden, maar heeft een bijzondere manier van werken waar hij ontzettend veel mensen mee helpt. Voor ik bij hem kwam, had ik weinig ervaring met alternatieve behandelingen. Wel wist ik vanuit Reiki wat energie kan doen bij mensen. De kracht van Wim zit in zijn genezende handen. Hij doet niet aan symptoombestrijding, maar hij pakt eerst de oorzaak van de klachten aan. Bij posttraumatische dystrofie is er een verstoring van het centrale zenuwstelsel. Wim heeft die verstoring verholpen en daarmee het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam weer laten werken.

 
Gezond worden
Wat ik wilde bereiken, was dat ik mijn vrijheid en zelfstandigheid weer terug zou krijgen. Ik wilde zonder belemmeringen weer alles kunnen doen. Eigenlijk wilde ik gewoon weer gezond worden.

Op dat punt ben ik nog niet helemaal, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Op dit moment heb ik vier behandelingen bij Wim gehad. Ik heb geen terugval meer gehad en het lopen gaat steeds beter. Alle symptomen nemen af: ik heb minder pijn en minder last van oedeem. Ook lijkt de kracht in mijn voet terug te keren. Door de behandelingen bij Wim heb ik er vertrouwen in dat ik helemaal van de pijn af kom.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je meer ervaringen van (ex)cliënten per email lezen, schrijf je dan in voor   
de nieuwsbrief, helemaal onderaan op de homepage: https://vrijvanpijn.nl
 
 

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Praktijk gegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
085-0027598

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans

Praktijkgegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
085-0027598

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans