Het bedrog van de wetenschapWeer een zeer interessante lezing. Deze keer van Rupert Sheldrake. Ik volg zijn artikelen en publicaties al ruime tijd. Zijn praktische, nuchtere kijk op zaken en zijn ideeën spreken mij erg aan. 

Wat hier ook heel boeiend aan is, is dat deze lezing verboden ("banned") is. Zelfs door de vooruitstrevende organisatie Ted Talks.  Vooruitstrevend omdat ze spreekruimte geven aan vooraanstaande wetenschappers en specialisten die buiten de conventionele grenzen en regels kijken van de moderne wetenschap. Het motto van Ted is dan ook: "Ideas worth spreading".

Deze lezing is opnieuw gepubliceerd. Ondanks het feit dat TED's Chris Anderson (de baas en stichter van de Ted Talks organisatie) de lezing van Rupert Sheldrake, tegelijk met de lezing van Graham Hancock heeft verbannen, en de video-opnames van Sheldrake en Hancock's uit het TEDx YouTube-kanaal heeft verwijderd. Ze durfden hun mening te geven en zijn daarvoor publiekelijk gekastijd.

Volg deze link voor TED's twijfelachtige verklaring over de zaak (en de vele reacties die kritiek zijn op de reden van TED): http://blog.ted.com/2013/03/14/open-for-discussion-graham-hancock-and-rupert-sheldrake/

-----------------------------------------------------------

Meer over Rupert Sheldrake:

 


Rupert Sheldrake, Ph.D. (Geboren 28 juni 1942) is een bioloog en auteur van meer dan 80 wetenschappelijke papieren en tien boeken. Een voormalig onderzoeksfellow van de Royal Society, studeerde hij aan de natuurwetenschappen aan de universiteit van Cambridge, waar hij een collega van Clare College was, een dubbele eersteklas honoursgraad behaalde en de Universiteit Botanische Prijs werd toegekend. Daarna studeerde hij de filosofie en de geschiedenis van de wetenschap aan de Harvard University, waar hij een Frank Knox Fellow was, voordat hij terugkeerde naar Cambridge, waar hij een Ph.D. In biochemie. Hij was een collega van Clare College, Cambridge, waar hij directeur studies in biochemie en celbiologie was. Als Rosenheim Research Fellow van de Royal Society heeft hij onderzoek verricht naar de ontwikkeling van planten en het verouderen van cellen in de afdeling biochemie aan de universiteit van Cambridge.

Terwijl hij in Cambridge samen met Philip Rubery het mechanisme van polaire auxinvervoer ontdekte, waarbij het plantaardige hormoon auxine van de loten naar de wortels wordt gedragen.

Van 1968 tot 1969, gevestigd in de afdeling Plantkunde van de Universiteit van Malaya, Kuala Lumpur, studeerde hij regenwouden. Van 1974 tot 1985 was hij de belangrijkste plantenfysioloog en consultantfysioloog bij het Internationaal Gewassen Onderzoeksinstituut voor de Halve Droge Tropen, het ICRISAT in Hyderabad, India, waar hij hielp bij het ontwikkelen van nieuwe teeltsystemen die nu veel gebruikt worden door boeren. Terwijl hij in India woonde, woonde hij ook anderhalf jaar in de ashram van Fr Bede Griffiths in Tamil Nadu, waar hij zijn eerste boek, A New Science of Life, schreef.

Vanaf 2005-2010 was hij de directeur van het Perrott-Warrick Project, gefinancierd uit Trinity College, Cambridge. Hij is een collega van Schumacher College, in Dartington, Devon, een collega van het Institute of Noetic Sciences in de buurt van San Francisco, en een bezoekende professor aan het Graduate Institute in Connecticut.

Hij woont in Londen met zijn vrouw Jill Purce en twee zonen.

Hij is verschenen in vele tv-programma's in Groot-Brittannië en overzee en was een van de deelnemers (samen met Stephen Jay Gould, Daniel Dennett, Oliver Sacks, Freeman Dyson en Stephen Toulmin) in een tv-serie genaamd A Glorious Accident, getoond op PBS-kanalen In de VS. Hij heeft vaak deelgenomen aan BBC en andere radioprogramma's. Hij heeft geschreven voor kranten zoals de Guardian, waar hij regelmatig een maandelijkse kolom had, The Times, Sunday Telegraph, Daily Mirror, Daily Mail, Sunday Times, Times Educational Supplement, Times Higher Education Supplement en Times Literary Supplement. Een verscheidenheid aan tijdschriften, waaronder New Scientist, Resurgence, The Ecologist en The Spectator

Boeken van Rupert Sheldrake:

 

A New Science of Life: The Hypothesis of Formative Causation (1981). New edition 2009 (in the US published as Morphic Resonance)

The Presence of the Past: Morphic Resonance and the Habits of Nature (1988)

The Rebirth of Nature: The Greening of Science and God (1992)

Seven Experiments that Could Change the World: A Do-It-Yourself Guide to Revolutionary Science (1994) (Winner of the Book of the Year Award from the British Institute for Social Inventions)

Dogs that Know When Their Owners are Coming Home, and Other Unexplained Powers of Animals (1999) (Winner of the Book of the Year Award from the British Scientific and Medical Network)

The Sense of Being Stared At, And Other Aspects of the Extended Mind (2003)

The Science Delusion (2012, published in the US as Science Set Free)

http://www.sheldrake.org/

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Nieuwsbrief

Meer ervaringen van cliënten, artikelen en de agenda.

Praktijk gegevens

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
06-24733688

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878

Praktijkgegevens

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
06-24733688

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878