Leven

Onontdekte kwaliteiten
Elk jaar doe ik diverse workshops, cursussen of trainingen. Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor mij. Lang geleden heb ik al geleerd dat iedereen ongekende talenten en vermogens heeft die vaak nog verborgen zijn. Door wat ik heb geleerd heb ik mijn eigen onontdekte kwaliteiten leren kennen. 

Toch herstellen
Veel cliënten, maar ook vrienden en familieleden zeggen zoiets als: ‘Hoe kan dat nou dat mensen bij jou toch kunnen herstellen van pijn en chronische klachten?’ Het antwoord is niet zo moeilijk. Ik heb in het verleden een sterke motivatie gehad om nieuwe vaardigheden te leren die ik kon inzetten voor mijn eigen herstel van een verlammende ziekte die ze in het ziekenhuis niet konden behandelen (zie ook de pagina: over mij). Ok maar dan? Wat doe je met die motivatie?  

Buiten de box
Ik wilde zo graag LEVEN en weer kunnen LOPEN en ALLES weer kunnen doen dat ik mij ‘buiten de box’, buiten ‘wat we al kennen’ heb moeten bewegen. Ik was bereid om nieuwe kennis en kundes te leren kennen uit het Westen en uit het Oosten die me verder brachten in mijn herstel en mijn gezondheid.  

Antwoorden
Dit soort dingen leer je natuurlijk niet in één les of in één cursus. Nee. Elke stap is weer nieuw. Als je ziekte en genezing wil leren kennen is het van belang om eerst de krachten en vermogens van het lichaam te begrijpen.  

De medische wetenschap weet veel over de mechanismen die een rol spelen bij ziekte, maar weinig van de mechanismen die gezondheid en herstel beïnvloeden. 

Hoe werken de zelfherstellende vermogens van het lichaam en welke randvoorwaarden heb je nodig om regeneratie van beschadigd weefsel te laten plaatsvinden? 

Hoe kan het dat bepaalde weefsels in het lichaam, zoals kraakbeen, zenuwen en spieren, van binnenuit beschadigen (auto-immuun reactie)? 

Je kan pas nagaan wat er is misgegaan, als je antwoord hebt gevonden op dit soort vragen. Wat maakt dat het lichaam kan herstellen? Wat heb je daarvoor nodig?  

Onbegrijpbaar?
Na meer dan 15 jaar onderzoek is er veel kennis en ervaring beschikbaar. Voor mezelf (ik pas het nog dagelijks toe) en voor de mensen die naar de praktijk komen voor behandelingen. En is het dan nog onbegrijpbaar?

Op mijn bek
Ik denk het niet. Ik heb het geleerd, toegepast en ontwikkeld. Niet op de wetenschappelijke manier. Maar proefondervindelijk. Ik heb geleerd, ben op mijn bek gegaan en heb het, met mijn doorzettingsvermogen en enthousiasme, toch onder de knie gekregen. En ik leer nog steeds. Want ik weet slechts nog een beetje.   

Oneindig
Inmiddels ben ik in de praktijk meer dan 30 jaar onderweg. En ja, er zijn mooie resultaten. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik dit mag doen. Dat ik mensen mag helpen met uitdagingen in hun gezondheid die we tegenkomen in onze complexe maatschappij. Waarvoor geen pilletjes zijn. Ik kan zeker niet iedereen behandelen. Maar de mogelijkheden lijken oneindig.

Verrijking
Het is me gelukt om een systeem te ontwikkelen om veel mensen van pijn en beperkingen af te helpen. Daarvoor heb ik alles ingezet wat ik in al die workshops, cursussen en trainingen heb geleerd. In binnen- en buitenland. Ik moedig mijn cliënten aan om zelf ook nieuwe dingen te leren en zich te ontwikkelen. Ik beleef het als een enorme verrijking. In onze opvoeding en op school leren we zo goed als niets over wat het lichaam eigenlijk allemaal kan en welke eeuwenoude kennis en wijsheden er ‘gewoon’ nog bestaan en beschikbaar zijn.   

Een beetje lef
Durf je intuïtie te volgen en maak een start om jezelf en je lichaam te leren kennen. Wat maakt je ziek? Wat kan je ‘body’ allemaal wat je nog niet kent? Wat is de kracht van je ‘mind’? En hoe kan je die inzetten? Hoe kunnen we bv. de kruiden uit de natuur achter ons huis gebruiken voor onze gezondheid? Je hebt er wel een beetje lef voor nodig. En hoe moeilijk kan het zijn? 
 

Ongelooflijke krachten
Je lichaam en je geest hebben ongelooflijke krachten en vermogens die we kunnen activeren en versterken. En daar hoef je echt niet (alleen) voor onder de volle maan te gaan staan. Als je weet hoe je deze krachten kan gebruiken kan je enorm veel bereiken.   

Eenvoudig en ontspannen
Eén van de belangrijkste ontdekkingen die ik heb gedaan tijdens mijn reis is dat het leven in de oorsprong eenvoudig, ontspannen en vredig is. En hoort te zijn.
Onze gezondheid hoort ook eenvoudig, ontspannen en vredig te zijn.
Het is mogelijk!

Zuiverheid
In de gezondheidszorg gaat het om medicijnen, onderzoeken, politiek en heel veel geld. Maar als je naar de kern gaat kan je, in alle zuiverheid, zien dat je op een eenvoudige maar krachtige manier kan herstellen van ellendige en pijnlijke aandoeningen.   

Het leven is bedoeld om te LEVEN! En niet om te OVERleven.
Denk er eens over na.   

Als je denkt dat ik iets voor je kan doen hoor ik graag van je.  

 

Hartelijke groet, 

Wim Beek 

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 309 words-2 min read-

  Lees het verhaal van mw. vd Poel die op haar […]

  Lees meer
 • 974 words-5 min read-

  Ken je dat? Dat je je dan soms geen raad […]

  Lees meer
 • 665 words-3 min read-

  Lees het verhaal van Debby die amper nog kon zitten […]

  Lees meer