pijn

Het begin

Een paar jaar geleden liep ik langs de praktijk van Wim, toen ik een briefje op zijn raam zag hangen over “Vrij van Pijn”. Ik werkte in de thuiszorg en daar zag ik veel mensen met pijnklachten. Mijn interesse was gewekt. Wim wilde graag het gesprek met mij hierover aangaan. In dat gesprek sprak hij ook over artrose, een aandoening die ik in mijn vingers heb. Al snel merkte ik dat ik graag zelf door Wim behandeld wilde worden. Ik voelde heel duidelijk: dit wil ik, hier word ik blij van.

De behandelingen

De behandelingen bij Wim verlopen op een prettige en ontspannen manier. Het is een zachte behandeling: Wim legt zijn hand op een bepaalde plek, waarna ik soms iets voel doorstromen. Het geeft het gevoel alsof er ruimte ontstaat en er iets opengaat en verzacht. Ondertussen praat ik met Wim over van alles en nog wat. Hij is heel ontvankelijk voor wat er zich in iemand afspeelt. Hij kan ontzettend goed luisteren en biedt troost en houvast. Zo hebben we het veel gehad over het overlijden van mijn zoon, een aantal jaar daarvoor. Wim heeft mij geholpen om dit verlies te kunnen verwerken en accepteren.

Door de behandelingen van Wim werden mijn vingers steeds soepeler. Daarbij ben ik steeds meer naar mijn lichaam gaan luisteren om te kijken wat ik nodig heb. Afgelopen herfst kreeg ik nieuwe klachten: mijn hele lichaam was zo stijf dat ik nauwelijks mijn bed uit kon komen. Het deed veel pijn en ik maakte me ernstig zorgen over de toekomst. Ik zag mezelf al in een rolstoel zitten… Opnieuw ben ik naar Wim gegaan en na de eerste behandeling voelde ik dat mijn lichaam al meer ontspannen werd. De klachten zijn nog niet helemaal weg, maar ik voel de energie weer stromen.

Het prettige aan deze vorm van therapie is dat er geen bijwerkingen aan zitten. Het doet geen pijn; de pijn wordt juist minder. Voor mijn vingers heb ik eerder fysiotherapie gehad, wat ook goed werkte. Een mens bestaat echter uit meer onderdelen dan alleen het fysieke deel. Je ziet het fysieke, maar daarachter zit een dieper niveau. Ik denk dat Wim op dat energieniveau werkt.

De toekomst

Wims manier van werken is heel eenvoudig: hij werkt met kruiden en zijn handen en er komen geen apparaten aan te pas. Toch is het effect ervan heel diepgaand en langdurig. Door wie hij is en zijn manier van werken zie ik hem niet alleen als een genezer, maar ook als raadgever. En dat ervaar ik als zeer waardevol.

De artrose behandeling bij Wim heeft mij enorm veel gebracht. De klachten zijn nog niet helemaal weg, maar ik voel me veel losser, lichter en beweeglijker. Mijn lichaam voelt soepeler en ik heb meer energie. Daarbij heb ik vertrouwen in mezelf en in het leven gekregen. Ik voel stevigheid door de duidelijkheid die hij biedt. En bovenal heb ik weer vertrouwen in de toekomst.

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 219 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Hannah die haar werk niet meer […]

  Lees meer
 • 1000 words-5 min read-

  Heb jij voldoende vertrouwen in jezelf? Mensen verliezen soms snel […]

  Lees meer
 • 2164 words-11 min read-

  Lees het verhaal van Lindi die de pijn bijna niet […]

  Lees meer