Ziek

Lees het verhaal van Nicole die bijna niets meer kon doen:

Toen ik bij Wim terecht kwam was er zoveel mis bij mij, ik was toen al zeker 10 jaar ziek. Ik kreeg de ziekte van lyme na een vakantie in Italië. Ik had toen een baby’tje en een dochter van 9 jr. Ik heb 3 weken in het ziekenhuis gelegen en had heel veel ernstige complicaties. Ik heb in een rolstoel gezeten en lag vooral in bed.

Via een privékliniek ben ik toen nog 2 jaar behandeld met antibiotica. Maar de bacterie kwam telkens terug. Bovendien was ik helemaal op van alle medicijnen.

En toen was voor mij de maat vol. Ik ben in het alternatieve circuit terecht gekomen en dat is de beste keuze die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Heel langzaam kreeg ik mijn leven terug.

Ik heb van die tijd heel veel geleerd, hoe ver je innerlijke kracht reikt en dat je als mens zoveel meer kan en aankan dan dat je ooit voor mogelijk kan houden. Ik weet inmiddels wel dat er meer is dan het reguliere en een ziekenhuis.

Mijn intuïtie is gaandeweg heel goed ontwikkeld en ik ben nergens meer bang voor.

Helaas kreeg ik 2 jaar terug na een kleine ingreep aan mijn grote teen in het ziekenhuis koude dystrofie en artritis. Het werd heel snel heel heftig, ik kreeg helse pijn, eerst alleen in mijn grote teen, maar al snel ook in mijn enkel en mijn onderbeen en mijn voet werd dik en was ijskoud.

Ik kon haast niet meer lopen. Ik kon bijna niets meer doen. Aanraking trok ik niet meer, zelfs een druppel water kwam binnen als een betonblok.

Ik voelde duidelijk dat ik in het ziekenhuis niet verder kwam en dat dit ook niet was wat ik wilde bv vaatverwijdende medicijnen slikken, ze hadden mij verder niets te bieden behalve een revalidatie en de medicijnen, maar ik voelde er niets bij. Ik besloot in het diepe te springen en weer te gaan vertrouwen op mijn gevoel.

Na een zoektocht op internet vond ik een artikel over Wim. Ik voelde heel sterk dit ik dit moest doen, hier moest ik heen. Wim vertelde dat hij mij kon helpen en in het begin was het allemaal wat apart.

Ik kreeg een soort zuivering met een grote ton met water en na afloop liep ik met een vuilniszak naar de kliko met mijn kleding en alles moest weg en ik moest er afscheid nemen. Ik durfde het eigenlijk aan niemand te vertellen, maar mijn gevoel was goed.

Ik dacht alleen maar…ik hoop zo dat dit gaat helpen! Daarna begonnen de kruidenbehandelingen en startte de behandelingen met de handen. Er kwam heel veel bij mij los.

Wim vertelde en voelde dat mijn lichaam helemaal op was van al het ziek zijn en de medicijnen en ik had totaal geen weerstand meer en was altijd ziek en vatbaar voor van alles en nog wat.

Nou ik kan vertellen dat Wim een hele kluif aan mij heeft gehad en hij het nooit heeft opgegeven. Hij heeft er altijd in geloofd dat hij mij kon helpen en al zag ik het soms niet meer we gingen door. Ik kan er alleen maar vol lof over spreken.

Wim is het laatste stuk geweest van mijn puzzel. Bovendien is het een fijn persoon om mee te praten, en hij heeft mij ook echt geholpen door naar mij te luisteren, ook op allerlei moeilijke momenten die ik bv heb beleefd met onze dochter, kon hij net weer even iets zeggen waardoor ik dacht: oh ja! Ik werd er altijd weer rustig van en ging altijd weer met een warm gevoel huiswaarts.

Langzaam aan heb ik afscheid genomen en ben ik weer meer dingen gaan doen.

Ik doe nu aan yoga en kan weer reizen en stedentrips maken en lang lopen als het nodig is. Ook werk ik weer een paar uurtjes per week op een basisschool. en laat ik vooral niet vergeten volop genieten van mijn gezin! Bv het bezoeken van een ouderavond of een museum met mijn zoontje voor een ander doodnormaal, maar ik kon het niet.

100% wordt het nooit meer, maar ik vraag me af wie zich eigenlijk wel 100% in orde voelt , volgens mij zijn dat er niet veel. Ik ben nu dik tevreden. Mijn voet is ongeveer 80% beter en ik ben nauwelijks nog ziek.

Wim dank je wel voor je engelengeduld, ik prijs mij gelukkig dat ik jouw pad heb gekruist en jij mijn pad…

Aan de mensen die dit overwegen kan ik alleen maar zeggen: DOEN!!

Want het werkt echt…..

Gun jezelf een beter leven….

Groetjes,
Nicole Timmer

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 246 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Brigitte die niet meer de deur […]

  Lees meer
 • 1008 words-5 min read-

  Laat jij je tegenhouden? Vaak kom ik mensen tegen die […]

  Lees meer
 • 446 words-2 min read-

  Lees het verhaal van Sanne die zich hopeloos en machteloos […]

  Lees meer