Mijn verhaal

Vlak voor mijn 21e verjaardag kreeg ik ernstige ziektesymptomen: ik kon niet meer lopen, ik had geen gevoel meer in mijn rechterhand en ik had pijn aan mijn benen, voeten en op de huid. Daarnaast had ik heel slecht zicht met mijn rechteroog. Na een half jaar ging het weer beter. Drie jaar later herhaalden de klachten zich en stelde de neuroloog door middel van een MRI-scan vast dat ik een progressieve ziekte had. Hij stelde dat ik de rolstoel niet meer uit zou komen en verlamd zou blijven. De pijn zou blijven en zich uitbreiden. Hij wist niet waar de ziekte vandaan kwam en niet wat ertegen te doen was. In zijn verhaal hoorde ik geen enkele hoop.

Toch geloofde ik in de mogelijkheid tot herstel. Omdat ik uit een doktersfamilie kom, wist ik dat ik binnen de reguliere geneeskunde geen antwoorden zou vinden. Ik voelde dat ik een andere benadering nodig had en mijn eigen weg moest vinden in dit herstelproces. Mijn overtuiging is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn, dus daar ik ging op zoek. Ik zocht met de instelling dat er altijd antwoorden zijn, vaak juist op plekken waar je nog nooit hebt gezocht.

Vrij van Pijn

Ik heb alles op alles gezet om een manier te vinden om te herstellen. Ik heb allerlei therapieën geprobeerd, boeken gelezen, studies in binnen- en buitenland gedaan en gekozen voor ondersteunende voeding. Tot slot werd ik mij bewust van de kracht van verschillende effectieve behandelingen. Zo maakte ik ook contact met mijn genezende handen. Door de behandelingswijzen te combineren ontdekte ik krachtige mogelijkheden voor mijn herstel.

Nu heb ik nauwelijks nog klachten. De pijnklachten, verlammingsverschijnselen en vermoeidheidsklachten zijn weg. Mijn motoriek en coördinatie, die jarenlang zo slecht zijn geweest, zitten op 97% van mijn oude niveau. Ik kan alles weer en laat, met een dankbaar gevoel, dit herstelproces voortduren.

Visie

Ik geloof dat er, naast de reguliere geneeskunde, andere mogelijkheden zijn om te herstellen van artrose, posttraumatische dystrofie en andere (auto-immuun) ziekten. Dit is niet alleen een overtuiging; dit heb ik zelf meegemaakt en zie ik ook dagelijks in mijn praktijk. Ik wil in onze maatschappij bereiken dat er een echte samenwerking ontstaat tussen de reguliere en de complementaire geneeskunde.

Ik help mensen van ziekte en pijn naar herstel en vrijheid. Hiermee breng ik mijn cliënten naar een punt waarop ze optimaal hersteld zijn. Ik vind het fantastisch om mensen te laten ervaren dat voor herstel alles mogelijk is. Voor mijn cliënten streef ik ernaar dat zij met een grote glimlach de deur uitgaan en uiteindelijk weer zelfstandig kunnen leven. Het is mogelijk om weer vol zelfvertrouwen en plezier door het leven te gaan.

Lees meer over de praktijk en opleidingen