Vrij van Pijn - over Wim Beek - van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid

Wim Beek

Visie

Ik geloof dat er, naast de reguliere geneeskunde, andere mogelijkheden zijn om te herstellen van zoals artrose, posttraumatische dystrofie en andere (auto-immuuun) ziekten. Dit is niet alleen een overtuiging; dit heb ik zelf meegemaakt en zie ik ook dagelijks in mijn praktijk. Ik wil in onze maatschappij bereiken dat er een echte samenwerking ontstaat tussen de reguliere en de complementaire geneeskunde.

Ik help mensen van ziekte en pijn naar herstel en vrijheid. Hiermee breng ik mijn cliënten naar een punt waarop ze optimaal hersteld zijn. Ik vind het fantastisch om mensen te laten ervaren dat voor herstel alles mogelijk is. Voor mijn cliënten streef ik ernaar dat zij met een grote glimlach de deur uitgaan en uiteindelijk weer de volledige beschikking hebben over hun zelfstandigheid, onafhankelijkheid en vrijheid. Het is mogelijk om weer vol zelfvertrouwen en plezier door het leven te gaan.

Mijn verhaal

Vlak voor mijn 21e verjaardag kreeg ik ernstige ziektesymptomen: ik kon niet meer lopen, ik had geen gevoel meer in mijn rechterhand en ik had pijn aan mijn benen, voeten en huid. Daarnaast had ik heel slecht zicht met mijn rechteroog. Mijn herstel duurde een half jaar. Drie jaar later herhaalden de klachten zich en stelde de neuroloog door middel van een MRI-scan vast dat ik een progressieve ziekte had. Hij vertelde mij dat ik verlamd zou blijven en in een rolstoel zou moeten blijven. Hij wist niet waar de ziekte vandaan kwam en niet wat ertegen te doen was. In zijn verhaal hoorde ik geen enkele hoop.

Toch geloofde ik in de mogelijkheid tot herstel. Omdat ik uit een doktersfamilie kom, wist ik al snel dat ik binnen de reguliere geneeskunde geen antwoorden zou vinden. Ik voelde dat ik een andere benadering nodig had en mijn eigen weg moest vinden in dit herstelproces. Ik geloof dat er oneindig veel mogelijkheden zijn, dus daar ging ik naar op zoek. Ik zocht met de overtuiging dat er altijd antwoorden zijn, vaak juist op plekken waar je nog nooit hebt gezocht.

Ik heb alles op alles gezet om een manier te vinden om te herstellen. Ik heb allerlei therapieën geprobeerd, boeken gelezen, studies in binnen- en buitenland gedaan en gekozen voor ondersteunende voeding. Tot slot werd ik mij bewust van de kracht van verschillende effectieve behandelingen. Zo maakte ik ook contact met mijn genezende handen. Door de behandelingswijzen te combineren ontdekte ik krachtige mogelijkheden voor mijn herstel.

Nu heb ik nauwelijks nog klachten. De pijnklachten, verlammingsverschijnselen en vermoeidheidsklachten zijn weg. Mijn motoriek en coördinatie, die jarenlang zo slecht zijn geweest, zitten op 97% van mijn oude niveau. Ik kan alles weer en laat, met een dankbaar gevoel, dit herstelproces voortduren.

De afgelopen jaren zijn een zoektocht vol met uitdagingen geweest, maar bovenal een intern proces. Daarin heb ik altijd op mijn intuïtie vertrouwd. Dit heeft me opgeleverd dat ik ben waar ik nu ben: hersteld. In dit proces heb ik een aantal mensen ontmoet die mij echt zagen en die dachten zoals ik. Die hulp is enorm waardevol geweest en die wil ik met mijn werk graag aan anderen bieden, zodat ook zij weer gezond en vrij door het leven gaan.

Vrij van Pijn

Tijdens mijn herstelproces kwamen er steeds meer mensen uit mijn omgeving naar mij toe die om mijn hulp vroegen met betrekking tot hun gezondheid. Dit resulteerde in de start van mijn praktijk ‘Vrij van Pijn’ in 1994. De eerste jaren werkte ik naast mijn eigen werkzaamheden parttime in loondienst. Op een gegeven moment kwamen er echter zoveel mensen naar mij toe met een hulpvraag voor pijnbestrijding en -behandeling dat ik besloot om ontslag te nemen en me volledig te richten op mijn praktijk. Dat was 1 april 2008. Sindsdien werk ik met veel plezier voor ‘Vrij van Pijn’.

Om te bereiken dat er een echte samenwerking ontstaat tussen de reguliere en de complementaire geneeskunde, ben ik lid van de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde). Ook ben ik bezig om een praktische samenwerking met academische ziekenhuizen en artsen vorm te geven. Daarnaast geef ik voor cliënten en mensen in de gezondheidszorg verschillende workshops en trainingen, waaronder een NLP-training gericht op herstel en vrijheid.

Ik ben natuurgeneeskundige, Complementair Therapeut en NLP Healthcoach. Ik werk zonder medicijnen en zonder operaties. In mijn werk maak ik gebruik van shiatsu, kruidengeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, handgenezing en een combinatie van massagetechnieken. Hoewel iedereen welkom is in mijn praktijk, ligt mijn focus met name bij cliënten met artrose en posttraumatische dystrofie. In de behandeltrajecten richt ik mij op de bestrijding van ‘chronische’ pijn, de opbouw van het natuurlijke herstelvermogen, de lichamelijke veerkracht en de vitaliteit.


Opleidingen

Shiatsu (1992-1994)
Integra (1994-1995)
Kinesiologie (1994-1995)
Detoxificatie (1994-1995)
Orthomoleculaire therapie (1995-1996)
Natuurgeneeskunde (vanaf 1995)
 
NLP Masteropleiding (2008)
NLP Healthcoaching (2008-2010)
Ontspanningsmassage (2014)
 
Medische basiskennis (2017-2018)
Psychosociale basiskennis (2018-2019)

Ervaringen van cliënten

Mies den Blauwen

Mies: artrose en nog veel meer - "Na elke behandeling voelde ik me als herboren".Vorig jaar had ik heel veel pijn. Dat kostte heel veel energie. De dokters wilden me zelfs een zwaar medicijn geven, maar dat wilde ik niet. Heel veel pijn in ...

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Praktijk gegevens

Parkeren
Gratis voor de deur

OV
7 minuten lopen van bushalte Sporthal Meijhorst en 7 minuten van bushalte Steve Bikoplein

Praktijkgegevens

Vrij van Pijn
Mens Complementair Gezondheidscentrum
Meijhorst 6002
6537KT Nijmegen
024-2125017

Parkeren
Gratis voor de deur

OV
7 minuten lopen van bushalte Sporthal Meijhorst en 7 minuten van bushalte Steve Bikoplein