Pijn door een lelijke val

Beste Wim, even een vraagje aan je.

Ik heb een lelijke val gemaakt en om niet plat op de grond terecht te komen plaatste ik mijn vuisten onder mijn borsten. Gelukkig kwam mijn lichaam/gezicht niet op de grond, maar door de druk van mijn vuist heb ik nu heel veel pijn in mijn "ribbenkast". Elke beweging geeft meer pijn. Ik ben begonnen met arnicazalf en zal binnenkort weer gaan zwemmen.

Ik wil graag van jou weten wat ik verder kan doen om de pijn kwijt te raken. Bij voorbaat mijn hartelijke dank. Een fijne week en vele groeten,

Diana

---------------------------------------------------------------------------
Ik heb geantwoord:
---------------------------------------------------------------------------

Beste Diana,

Dat is een vervelend ongelukje geweest en het kan heel nare pijnklachten geven. Goed dat je jezelf hebt beschermd met je vuisten en je je gezicht hebt gered.

Ik denk dat je een paar ribben hebt gekneusd door de vuisten. Dat is heel pijnlijk, vooral in de eerste één à twee weken na de val. Het zal genezen moeten zijn binnen zes weken.

Arnicazalf smeren tussen de pijnlijke ribben is het beste dat je nu kunt doen. Wrijf het voorzichtig maar goed is, een paar keer per dag. Je zal merken dat de pijn steeds minder wordt, ook al blijft het ongemakkelijk voelen als je een beweging maakt, waarbij je je ribben gebruikt. Je zal ervaren dat je je ribben bij bijna alle bewegingen die je maakt meer of minder gebruikt.

Dus doe even rustig aan, rust vooral de eerste twee weken goed. Je kunt gaan zwemmen, dat zal je goed doen. Maar alles rustig aan. Je lichaam heeft even tijd nodig om van de kneuzing te herstellen.

 

Veel sterkte, hartelijke groeten,

Wim Beek

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Nieuwsbrief

Meer ervaringen van cliënten, artikelen en de agenda.

Praktijk gegevens

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
06-24733688

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878

Praktijkgegevens

Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
06-24733688

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878