Pijnbestrijding

Op mijn ontdekkingstocht naar oplossingen voor mijn eigen gezondheid (lees het op de pagina Over mij) heb ik effectieve pijnbehandeling methoden ontdekt voor pijnbestrijding en herstel. Deze methoden en technieken heb ik verder ontwikkeld. De kracht van de behandelingen zit in de synergetische combinatie van de verschillende behandelingsmethoden. Mijn kwaliteiten, kennis en ervaring zet ik al meer dan 30 jaar in om mensen van pijn door artrose, posttraumatische dystrofie, auto-immuunziekten of andere chronische pijn af te helpen.

Pijnbestrijding werkwijze

In de eerste plaats ben ik natuurgeneeskundige.

De natuurgeneeskunde is een combinatie van behandelingswijzen die het lichaam ondersteunen. Het weerstandsvermogen en het zelfgenezende vermogen (Physis) van het lichaam worden gestimuleerd, zodat herstel en regeneratie (opbouw van beschadigd weefsel) kunnen plaatsvinden.

• Kruidengeneeskunde: een therapie waarbij we werken met de kracht van kruiden, bv. als een warme pakking op de huid, om het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam op te wekken. De behandeling met kruiden vindt plaats op de huid. Je kunt je kleren gewoon aanhouden. Je wordt bedekt met een dekentje waarbij alleen het lichaamsdeel dat behandeld wordt vrij ligt.

• Werken met de genezende handen, shiatsu en diverse massagetechnieken die gericht zijn op ontspanning, balans en bevordering van de natuurlijke vermogens van het lichaam.

• Gebaseerd op je persoonlijke omstandigheden krijg je adviezen over voeding en (eventueel) voedingssupplementen die het lichamelijke herstelvermogen, je energieniveau en je veerkracht ondersteunen.

Maatwerk bij pijnbestrijding

Bij Vrij van Pijn maken we geen gebruik van medicatie, protocollen of operaties. De behandelingen bij Vrij van Pijn zijn gericht op het herstelproces en de kwaliteit van leven van de hele mens. Met de combinatie van de verschillende methoden en technieken die ik toepas zorg ik voor pijnstilling maatwerk.

Ik maak me sterk voor bundeling van de beschikbare krachten en mogelijkheden van alle disciplines uit de Westerse en Oosterse geneeskunde. Want zo kunnen we nog grotere stappen maken om chronische ziekten, pijn en auto-immuunziekten effectief te behandelen.

Wat ik niet kan behandelen: botbreuken, lichaamsdelen met een prothese, ziekte van Lyme, ALS, SOA’s.

Waar richten we ons met de behandelingen op?

• bestrijding van pijnklachten
• activering en versterking van het herstel- en weerstandsvermogen van het lichaam
• opbouw van je lichamelijke veerkracht en vitaliteit
• verhoging van je energieniveau
• herstel en vernieuwing van beschadigd weefsel

Je kunt dan weer:

• zo normaal en zelfstandig mogelijk bewegen
• aandacht besteden aan leven, in plaats van aan overleven
• je sociale leven en je relaties weer versterken
• je onbeperkt en vrij voelen

De pijnbehandeling van Vrij van Pijn

Veelgestelde vragen

Waar is de praktijk gevestigd?

De praktijk voor pijnbestrijding is gevestigd in Arnhem. De praktijk is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Krijg ik een vergoeding voor de behandeling van mijn zorgverzekering?

Via de aanvullende zorgverzekering van diverse zorgverzekeraars kunt u een vergoeding krijgen voor de behandeling. Bekijk de lijst hier.

Hoe kan een afspraak gemaakt worden?

U kunt een afspraak maken voor pijnbestrijding op de contact pagina. De afspraak voor pijnbestrijding zal met u worden ingepland.

Heeft u al een diagnose van uw huisarts? En gebruikt u medicijnen? Bespreek al deze zaken tijdens het eerste consult.

Hebt u last van rugklachten (rugpijn), uw heup, aanhoudende hoofdpijn, zenuwpijn of andere pijn klachten? Hebt u al diverse ziekenhuizen en specialisten zoals de pijnspecialist bezocht met uw klachten of aandoeningen voor pijnbehandelingen? Wij werken niet met injecties en er zijn ook geen wachttijden. Maak nu een afspraak met Vrij van Pijn.

Eerste consult

In het eerste consult bespreken we je gezondheidsverleden, je ziekteverleden en je huidige omstandigheden. Daarna doe ik onderzoek naar je fysieke pijnklachten. Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten.

Op basis van mijn bevindingen kan ik je precies vertellen wat er mogelijk is voor pijnbestrijding, voor je herstel en hoe we dat kunnen aanpakken. Ik zal je een passend behandeltraject aanbieden. Ongeveer 75% van de mensen die naar de praktijk komen kan ik effectief behandelen.

Het eerste consult neemt ongeveer een uur in beslag. Het tarief is € 150,-.

Als ik je niet kan helpen, vertel ik dat direct in alle openheid en betaal je de helft van het tarief: € 75,-