Praktijk

Ik ben zelf hersteld van Multiple Sclerose (lees hier mijn verhaal). Mensen in mijn omgeving die mij ziek en verlamd hadden meegemaakt zagen dat ik weer zelfstandig ging lopen. Ze vroegen mij steeds vaker om mijn hulp met betrekking tot hun gezondheid. Ze brachten hun vrienden, vriendinnen en hun ouders mee naar de behandelmat in mijn woonkamer. Dit resulteerde in de start van mijn praktijk ‘Vrij van Pijn’ in 1994. De eerste jaren werkte ik daarnaast nog parttime in loondienst. Op een gegeven moment kwamen er echter zoveel mensen naar mij toe met een hulpvraag voor pijnbestrijding, dat ik besloot om ontslag te nemen en me volledig te richten op de behandeling van mensen met pijn in mijn praktijk. Dat was op 1 april 2008. Sindsdien werk ik met veel plezier en passie voor ‘Vrij van Pijn’.

Ik ben natuurgeneeskundige, complementair en integraal therapeut en health coach. En nog veel meer. Ik werk zonder medicijnen en zonder operaties. Ik maak gebruik van kruidengeneeskunde, handgenezing, shiatsu en een combinatie van massagetechnieken. In de behandeltrajecten richt ik mij op de bestrijding van ‘chronische’ pijn, de opbouw van het natuurlijke herstelvermogen en de lichamelijke veerkracht.

Opleidingen

Shiatsu (1992-1995)
Natuurgeneeskunde (van 1995 tot heden)
NLP Health Certification Training (2008-2009)
Healthcoaching (2008-2010)
Medische basiskennis (2017-2018)
Psychosociale basiskennis (2018-2019)
Effecten van seksueel misbruik en begeleiding (2016)
Hoogsensitiviteit bij volwassenen (2017)
Voeding, het fundament van gezondheid (2018)
Bloedwaarden lezen (2019)
Ons zevende zintuig (2020)
Schildklier, problemen voorkomen (2021)
Het placebo-effect (2022)
Farmacologie en psychofarmaca (2022)
Epigenetica (2023)

Complementaire geneeskunde

‘Complementair’ betekent ‘aanvullend’. Het complementaire zit in de integratie van de behandelingsmethoden van de reguliere geneeskunde en de alternatieve behandelingsmethoden. Ze vullen elkaar aan. Als we deze methoden op elkaar afstemmen zijn ongekende resultaten mogelijk voor herstel van pijn en ziekte.

Om te bereiken dat er een echte samenwerking ontstaat tussen de reguliere en de complementaire geneeskunde, ben ik lid van de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde).

In de praktijk streef ik naar praktische samenwerking met (academische) ziekenhuizen, artsen en paramedici als fysiotherapeuten. Ik geef zowel voor cliënten als professionals in de gezondheidszorg verschillende workshops en trainingen.