Vrij van Pijn - Vergoedingen VGZ, IZA, IZZ, Promovendum, Besured, Bewuzt, de Goudse en nog meer per 14 januari 2019

Vergoedingen VGZ, IZA, IZZ, Promovendum, Besured, Bewuzt, de Goudse en nog meer per 14 januari 2019

Vanaf 14 januari 2019 ben ik erkend als "Registertherapeut RBCZ". Veel cliënten zaten erop te wachten. En nu is het  officieel.

Ik ben heel blij met de registratie omdat het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) daarmee een uitspraak doet over de kwaliteit van mijn werk als behandelaar. Voor jou als cliënt is daarvan het voordeel dat mijn behandelingen nu door nog meer zorgverzekeraars (gedeeltelijk) worden vergoed. Deze vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende zorgverzekering.


 


Heb je een aanvullende zorgverzekering, informeer dan wat jouw verzekeraar vergoedt: zorgwijzer.nl.


Meer over de Stichting RBCZ

Het CBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.


RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.


De stichting ‘Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg’ (RBCZ) is een organisatie die therapeuten, werkzaam in de complementaire en alternatieve gezondheidszorg, de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren en die belanghebbenden betrouwbare en actuele informatie geeft over de aangesloten beroepsbeoefenaren (BCZ® register-therapeut).


Kwaliteit


RBCZ wil de kwaliteit van de geregistreerden bewaken door middel van het klacht- en tuchtrecht, dat is vastgelegd in het Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (TCZ). De Stichting RBCZ bewaakt eveneens de kwaliteit van therapeuten door kwalificatie van de aangesloten beroepsverenigingen. Dit alles met de bedoeling, dat een cliënt in de complementaire en alternatieve zorg op een integere, verantwoorde en veilige manier wordt behandeld en/of begeleid. RBCZ doet dat ook door stimulering en borging van de kwaliteit van de beroepsbeoefenaar van de complementaire en alternatieve geneeswijzen.


Maatschappelijke erkenning


De Stichting is ook voortdurend bezig met de bevordering van de maatschappelijke erkenning van de bij haar aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen in Nederland en binnen Europa. RBCZ is onder andere aangesloten bij Europese organisaties als Efcam.


(bron: www.rbcz.nu)


.


Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Praktijk gegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
085-0027598

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans

Praktijkgegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
085-0027598

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans