Video 1: ‘Wat wil je nou echt?’


Tekst ondertiteling:

Hallo, dit is Wim Beek van Vrij van Pijn.

Het zou kunnen dat je dit filmpje kijkt omdat je iemand kent die pijnklachten heeft of omdat je zelf pijnklachten hebt waar je wel vanaf wilt. Dat zou ik in ieder geval goed begrijpen en logisch vinden want pijn is immers het ergste wat er is.

Misschien weet je dat ik ook jarenlang veel pijn heb gehad, chronische pijnklachten. En het mooie nieuws is dat ik er helemaal van af ben. Ondanks de prognoses van de artsen.

Voordat we op de inhoud van het filmpje en het programma ingaan, wil ik eerst aan je vragen: wil je het zo houden of wil je iets veranderen? Want als je het zo wil houden dan is het wat ik in de filmpjes ga vertellen eigenlijk niks voor jou. Je mag natuurlijk wel kijken. Ik heb respect voor je keuze, dat is prima, maar deze serie filmpjes die ik de komende tijd zal maken. Eén keer per week dus dat worden er een heleboel die is bestemd voor mensen die wèl iets willen veranderen in hun gezondheid en de kwaliteit van het dagelijks leven.

Dat betekent niet dat je alles zelf moet doen maar je kan wel heel veel al. Eigenlijk gaat het dus om de rest van je leven, waar ik het over heb.

Deze serie heb ik genoemd ‘Stap voor Stap’ met als ondertitel: kleine stappen naar grote veranderingen. In dit eerste filmpje van deze serie heb ik een interessante vraag aan je. Misschien een onverwachte vraag. Namelijk: wat wil je in de plaats van je pijnklachten? Daarmee bedoel ik, wat wil je weer kunnen doen als je weer van je pijnklachten af bent. Als je weer vrij van pijn bent, onafhankelijk en zelfstandig. Misschien is het iets waar je lang niet aan hebt gedacht en misschien ben je het zelfs een beetje vergeten, hoe dat zou zijn. Maar als je het je weer zou herinneren en je zou het wel weten, wat zou dat dan zijn?

Je zou kunnen denken aan antwoorden zoals ‘ik wil weer kunnen berg beklimmen’, ‘ik wil weer lange wandelingen kunnen maken’ , ‘ik wil weer kunnen hardlopen’, ‘ik wil kunnen gaan golfen in Brazilië’, ‘ik wil weer gaan zeilen’, dat soort dingen. Je kan ook aan andere belangrijke dingen denken dichter bij huis zoals ‘ik wil weer boodschappen kunnen doen, zèlf boodschappen kunnen doen’, ‘ik wil weer met mijn kleinkinderen spelen’, ‘ik wil weer een trui kunnen breien’, ‘ik wil weer in de tuin kunnen werken’, ‘ik wil weer kunnen fietsen’, ‘ik wil weer kunnen dansen’, ‘ik wil een brief posten in de brievenbus hier op de hoek’ en nog veel meer.

Dus hoe zou je leven zijn als je weer zou kunnen doen waar je zo naar verlangt, hoe zou dat er uit zien? Ik nodig je graag uit om dat even voor je te zien, maak even een plaatje van hoe dat zou kunnen zijn alsof je een soort film ziet. Want als je wil weten wat je moet doen en hoe, is het van belang dat je eerst weet waar je naar toe gaat.

Alle filmpjes in deze serie die gaan over het realiseren van het verlangen voor je gezondheid en welke stappen je daarvoor kunt nemen en ik ben heel erg benieuwd naar hoe dat voor jou voelt. Ook al denk je nu misschien dat het helemaal niet mogelijk is. Er zijn genoeg mensen die dat misschien tegen je hebben gezegd. Accepteer het nou maar en dat soort dingen. Maar geloof me er zijn gekkere dingen gebeurd. Dromen mag altijd. Dus droom er maar even van hoe je leven er weer uitziet als je van je pijn af bent.

Neem er even lekker de tijd voor en maak er een hele mooie dag van.