Video 12: ‘Herstel op een zilveren schaaltje’

 

 

Tekst Ondertiteling:

Welkom terug.

Wat je ook al hebt geprobeerd om je doel te bereiken in je gezondheid, welke stappen je ook al hebt gezet voor vermindering van je pijn en verbetering.

Als je nog niet hebt bereikt wat je zo graag wilt realiseren en waar je zo naar verlangt, dan heb je gewoon nog niet de juiste of de meest effectieve strategie gekozen.

Met andere woorden, je kunt nog van richting veranderen, je kunt nog andere behandelmethoden kiezen en toepassen vooral en die je wellicht dichterbij de gewenste situatie en je gewenste doel in je gezondheid brengen.

Ook al zijn nog niet zo heel veel mensen dat gewend, hoewel meer dan de helft van de mensen in Nederland alternatieve behandelingen doen. Misschien heb je teleurstellingen gehad, ben je vaak teleurgesteld in het verleden zowel in het reguliere circuit, in de reguliere gezondheidszorg, dus bij de dokter of in het ziekenhuis als in de alternatieve behandelingen.

Natuurlijk is dat heel erg vervelend en pijnlijk. Zeker als het over je gezondheid gaat. En de ene heeft meer veerkracht dan de ander.

Maar eigenlijk betekent dat niet meer dan wat je eerder hebt gedaan niet de juiste behandelmethode is, in ieder geval niet genoeg is geweest voor je. Meer niet.

Alle tien dingen die je eerder hebt geprobeerd die zijn blijkbaar niet of niet voldoende geschikt geweest voor jou, voor jouw omstandigheden. Daarom is het zo belangrijk dat je doelen stelt. Dat je helder voor je ziet, dat je helder voor je hebt wat je wèl wilt bereiken wat je nu nog niet hebt en het één en het ander hangt natuurlijk samen met hoe je wilt leven en hoe je wilt dat je leven en je toekomst eruit zien.

Heel belangrijk want daar gaan we naar toe.

Wie weet gaat er nog een wereld voor je open. Want niet iedereen heeft hetzelfde nodig toch? Niet iedereen kiest voor dezelfde behandelingen, voor dezelfde mogelijkheden. Dus kies daarbij voor jezelf en je eigen richting en kies vooral, en dat is heel belangrijk, wat goed voor je voelt.

En zeg niet alleen ‘ik wil van mijn pijn af’ zeg er ook bij wat je wel wilt.

Bijvoorbeeld: ik wil weer onbezorgd soepel kunnen bewegen en lopen en ik wil weer optimaal kunnen genieten van mijn leven. Of ik wil weer met mijn hobby’s bezig zijn. Ik wil weer kunnen reizen, berg beklimmen, ik wil weer kunnen wandelen, misschien wel skiën of ik wil weer gewoon boodschappen kunnen doen. Ik wil weer kunnen dansen. Alles wat je maar wilt, verzin het maar.

Dus het begint met een gedachte, weet je nog. Dus niet de gedachte aan je pijn, aan wat je niet meer kan en hoe erg het allemaal is en hoe ellendig je het allemaal hebt, maar denk nou eens, dat is de gedachte, denk eens aan wat je wèl wilt, waar je naar toe wil, wat je wel weer wilt kunnen, in de plaats van wat je allemaal niet kan.

Dus ga er eerst even over nadenken, schrijf zelfs even op wat je wilt want anders vervliegt het weer. Anders gaat je focus en al je energie en al je aandacht, die gaan weer naar wat je allemaal niet kunt, hoe moeilijk je het hebt hè, hoe slecht het is met je, hoeveel pijn je hebt, hoe ziek je bent. Maar kijk naar het andere wat er wel mogelijk is, want dat is mogelijk. Want anders verlies je heel veel levenskracht, levensenergie als je dat niet doet. En dat heb je nodig om vooruit te gaan, om je leven mooi te maken.

Maar ook om je problemen en je tegenslagen te overwinnen. Want zo sla je je richting in zodat je in vrijheid en geluk kunt gaan leven. Want we krijgen het niet op een zilveren schaaltje aangeboden, zoals we heel vaak hopen of denken.

Dat is gewoon niet zo, er zijn niet voor niets drie en een half miljoen mensen in Nederland met chronische pijn en ziekte die zitten te wachten op medicijnen en onderzoeken. Nee, we moeten er serieus zelf iets voor doen en dat valt nog wel mee ook.

Dus denk er even over na en schrijf op wat je hebt bedacht en waarom je dat zo graag weer wilt.

Maak er een hele mooie dag van!