Vrij van Pijn - Ziekte is de uitzondering en niet de regel

Ziekte is de uitzondering en niet de regel

Het is interessant om waar te nemen dat de medische wetenschap steeds meer lijkt af te dwalen naar wat tot voor kort het terrein van psychologen en alternatieve genezers is geweest. Het blijkt steeds moeilijker om de grens te trekken tussen de fysieke, de psychologische en de spirituele factoren van het ontstaan van ziekte. Lichaam en geest proberen te scheiden bij gezondheid en ziekte is als het zout scheiden van zeewater met een mes. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar voortdurend in de richting van gezondheid of ziekte. Lichamen worden niet ziek – mensen worden ziek. Dit artikel gaat over gezondheid en herstel, en niet over ziekte en symptomen. Ik sta achter de bestaande medische modellen in de geneeskunde, en ik doe geen poging om ze te vervangen. Samen met jou wil ik graag onderzoeken hoe we de ongelooflijke, natuurlijke genezende krachten die ons lichaam heeft kunnen versterken en inzetten voor onze gezondheid en voor ons herstel. Hier bevinden we ons op een belangrijk gebied waar de medische wetenschap misschien schroomvallig naartoe beweegt, maar nog niet is gearriveerd. De moderne geneeskunde kan echt levens redden. Begrijp me goed: dokters blinken uit in de medische en chirurgische ingrepen bij een ongeval, zoals gebroken botten, verwondingen, blinde darmontsteking en andere ernstige bacteriële infecties zoals longontsteking, die goed reageren op antibiotica. In het ziekenhuis hebben ze effectieve protocollen voor het omgaan met medische noodgevallen, zoals hartaanvallen, beroertes en complicaties tijdens de bevalling. In het geval van "moderne" ziektes, zoals ik ze maar even noem, is het anders. Bij migraine, artrose, voedingsstoornissen, astma, osteoporose, kanker, virale infecties, hoge bloeddruk, en allergieën, is de moderne geneeskunde een stuk minder zelfverzekerd. De medische wetenschap weet veel over de mechanismen die een rol spelen bij ziekte, maar weinig van de mechanismen die gezondheid en herstel beïnvloeden. Tien mensen kunnen worden blootgesteld aan dezelfde bacteriële of virale indringer, maar slechts twee van die tien worden ziek. De geneeskunde kan u vertellen tot in de details hoe ze ziek worden, maar niet waarom alleen die twee ziek worden en de andere acht niet. Net als dat er van twee mensen die zwaar roken, slecht eten en een stressvolle baan hebben, maar één ziek wordt. Waarom? Veel  pijn- en ziekteklachten hebben lineair te maken met externe factoren. We worden allemaal voortdurend blootgesteld aan infectueuze micro-organismen. En niemand ontsnapt emotioneel- psychologische factoren, als stress, verdriet en lijden. Laten we vooropstellen dat ziekte de uitzondering is en niet de regel. Gezondheid beschouwen we als iets vanzelfsprekends. Ons immuunsysteem is voortdurend bezig ons gezond te houden, net als ons hart dat blijft kloppen en onze longen lucht blijven inademen. Een verminderde weerstand moet een essentieel onderdeel zijn van elke ziekte. Anders zouden we eeuwig ziek zijn.

Vrij van Pijn artrose pijnbestrijding pijn


Wat ervoor zorgt dat de mensen in bovenstaande voorbeelden vrij blijven van pijn en ziekte is individueel bepaald. Natuurlijk kunnen erfelijke factoren een rol spelen. Maar de belangrijkste antwoorden op vinden we in specifieke kennis van het herstelvermogen van ons lichaam.


Onderdeel van intake bij Vrij van Pijn is het onderzoek. Daarin worden onderzocht: de oorzaak van de (pijn)klachten, de basisconditie en de veerkracht van het lichaam en de kracht van het natuurlijke herstelvermogen. We brengen  in kaart wat er nodig is om het herstelvermogen te activeren, het herstelproces in gang te zetten en hoe we te werk gaan om je gezondheid en conditie te optimaliseren, op korte en lange termijn. Wat is dan het verschil? Dat we ons, naast gerichte pijnbestrijding, zullen richten op versterking van de natuurlijke vermogens van het lichaam. We bereiken zo een fysieke  balans, zodat we ons specifiek kunnen richten op de resultaten die je naar de gewenste gezondheidstoestand brengen.

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Praktijk gegevens

Parkeren
Gratis voor de deur

OV
7 minuten lopen van bushalte Sporthal Meijhorst en 7 minuten van bushalte Steve Bikoplein

Praktijkgegevens

Vrij van Pijn
Mens Complementair Gezondheidscentrum
Meijhorst 6002
6537KT Nijmegen
06-38038643

Parkeren
Gratis voor de deur

OV
7 minuten lopen van bushalte Sporthal Meijhorst en 7 minuten van bushalte Steve Bikoplein