posttraumatische dystrofie

Lees het verhaal van Dirk-Jan die het niet meer zag zitten:

Posttraumatische Dystrofie Maandenlang heb ik posttraumatische dystrofie aan mijn rechtervoet gehad. Het begon allemaal met een ongelukkige misstap waarbij mijn voet dubbelklapte. Kort daarna ben ik er ook nog eens overheen gevallen. De pijn was verschrikkelijk, ik kon het bijna niet meer aan.

Medicijnen hielpen niet Van de dokter kreeg ik zware medicijnen: morfine, oxycontin, lyrica en antidepressiva. Deze hielpen niet. Ook bij de pijn-poli konden ze me niet helpen. De medische wetenschap weet zich met dit soort gevallen blijkbaar geen raad. Ik kreeg te horen: ‘Leer er maar mee leven’.

Onverdraaglijk De pijn zette mijn hele leven op z’n kop. Ik zat in de ziektewet zonder enig zicht op verbetering. Ik lag de hele dag in bed, ik was in mijn eentje en ik verging van de pijn. Het was zo onverdraaglijk voor me dat ik het niet meer zag zitten.

Nuchter en sceptisch Ik heb toch nog wat andere behandelingen geprobeerd: verdoven van de zenuwen en manuele therapie. Alternatieve behandelingen vind ik zweverig, ik ben erg nuchter en sta er sceptisch tegenover. Maar op een bepaald moment moet je aan je onwetendheid en je angsten voorbij en heb je geen keus meer. Ik heb acupunctuur, magnetiseren en macedonische therapie gedaan. Dat hielp soms, maar niet voldoende en nooit lang genoeg.

Alternatieve werkwijze Op internet kwam ik de website van Vrij van Pijn tegen. Het ging over een werkwijze waar ik nog nooit van had gehoord. Ik belde met wat vragen en heb een afspraak gemaakt. Ik wilde het proberen want als Wim niets voor mij kon doen zou hij het ook zeggen. Hij kwam niet zweverig over, maar juist “to-the-point” en duidelijk. Hij vertelde me wat ik moest doen en dat werkte ook.

Kwaliteit van het dagelijks leven We zijn begonnen met de behandelingen en na twee behandelingen begon ik het verschil te voelen. Vanaf toen ging het stukken beter. Nu na vijf behandelingen kan ik alles weer. Ik doe nog rustig aan, maar ik kan weer lopen, tillen en ik werk weer fulltime. Het gaat om de kwaliteit van mijn dagelijks leven die ik weer helemaal terug heb.

Verder dan je neus lang is Mensen met pijn en wat voor klachten dan ook: als de medische wereld niets meer voor je kan doen, kijk verder dan je neus lang is, verder dan de medische wereld. Niet alles is te verklaren en wat niet bewezen kan worden kan zelfs uitstekend werken. Kijk maar naar mij: ik ben van de pijn af en heb weer zin in het leven!

Dirk-Jan S., Gouda

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 309 words-2 min read-

  Lees het verhaal van mw. vd Poel die op haar […]

  Lees meer
 • 974 words-5 min read-

  Ken je dat? Dat je je dan soms geen raad […]

  Lees meer
 • 665 words-3 min read-

  Lees het verhaal van Debby die amper nog kon zitten […]

  Lees meer