Stel: je stapt in een taxi. De chauffeur vraagt waar je heen wilt en je zegt: “Oh, ik wil hier gewoon weg”. Wat denk je dat er dan gebeurt, waar kom je dan terecht? De kans is klein dat je daar terecht komt waar je wilt.

Om voldoende motivatie om te herstellen te creëren is het van belang om voor jezelf helder te krijgen wat je wilt in plááts van de pijn. Want als je daar niet duidelijk in bent, kom je daar hoogstwaarschijnlijk ook niet terecht. Net als die taxi.

Een paar voorbeelden: “Ik wil weer een kilometer kunnen hardlopen”. Of: “Ik wil met mijn kleinkinderen spelen”, of “Ik wil weer naar mijn cursus bloemschikken”, of “Ik wil weer gaan shoppen met mijn vriendinnen. Of “Ik wil weer kunnen dansen”. Wat wil jij?

“Ik van mijn pijn pijn af” is dus niet voldoende. Bepaal welke stap je dichterbij wat je wilt brengt. Zo kan je uiteindelijk terechtkomen waar je echt wilt zijn en waar je naar verlangt.

Vraag jezelf ook nog even af hoe je leven eruit ziet over 5 of 10 jaar als je nu niets doet. Hoe voel je je als je over 5 of 10 jaar terugkijkt? Mogelijk denk je zoiets als “Had ik toen maar een stap genomen, want nu ben ik nog verder van huis”.

Van belang is dat je concreet maakt waar je echt naar verlangt. Wees eerlijk en duidelijk naar jezelf.

Het belangrijkste is dat je dan de eerste stap zet. Alleen zo ontdek je wat je moet doen en wat je niet moet doen. Waar je moet zijn en waar je niet moet zijn.

Mensen die van hun pijn zijn afgekomen, welke prognose ze ook hadden, hebben de juiste beslissingen genomen, hebben de juiste keuzes gemaakt.
Zij hebben zich niet zozeer meer gericht op hun pijn en de gevolgen daarvan. Zij hebben zich vooral gericht op hun gezondheid en op hun mogelijkheden voor herstel. Ze hebben een besluit genomen om hun verlangens werkelijkheid te doen worden.

Ze hebben hun diepste wensen werkelijkheid gemaakt. En mensen die de beslissing hebben genomen om (nu) nog niks te doen hebben ook een beslissing genomen. Want: géén beslissing nemen is ook een beslissing.

In de praktijk werken wij gericht aan verlichting en herstel van pijn. Tegelijk werken we aan het realiseren van je verlangens: wat je weer wilt doen in plaats van je pijn. In relaties, in je werk, in je vrije tijd. We brengen in kaart wat je wilt bereiken en welke stappen er voor nodig zijn om daar te komen.

Als je nu voldoende gemotiveerd bent om nou eens echt van je pijnklachten af te komen, ook voor de lange termijn, maak dan een afspraak voor een intake. Dan maken we samen een plan voor je, om te bereiken waar je zo naar verlangt.

Bel voor een afspraak: 06-38038643 of stuur een email naar: info@vrijvanpijn.nl.

Ik hoor graag van je!

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 207 words-1 min read-

  December is een belangrijke maand om te kijken of je de […]

  Lees meer
 • 685 words-3 min read-

  Misschien heb je ooit geleerd dat je pas gelukkig wordt: […]

  Lees meer
 • 582 words-3 min read-
  Lees meer