Als registertherapeut ben ik lid van de stichting RBCZ.
De stichting is een overkoepelende en onafhankelijke kwaliteitsregistratie.

Er is wat ophef ontstaan door het artikel in de NRC: “Alternatieve feiten voor alternatieve therapeuten”.
Het bestuur van de RBCZ heeft een passende reactie geplaatst waar ik helemaal achter sta:

In de NRC van vrijdag 11 december is een kritisch artikel gepubliceerd over het op brede schaal onjuist informeren van therapeuten binnen de complementaire sector over de ernst van de COVID-pandemie. In dit artikel wordt melding gemaakt van het feit dat Pierre Capel, emeritus hoogleraar experimentele immunologie, over dit onderwerp heeft gesproken op een door RBCZ georganiseerd webinar.

Pierre Capel heeft op de bewuste avond een inleiding gehouden over het onderwerp ‘het emotionele DNA’. Deze inleiding maakte onderdeel uit van een drieluik, waarin het thema ‘Gezond Samenwerken’ door drie verschillende wetenschappers is benaderd.

Aan het begin van zijn inleiding heeft Pierre Capel zijn persoonlijke visie gegeven op de COVID-19-crisis. Dit stond los van het onderwerp van die avond waarvoor Pierre Capel was uitgenodigd. RBCZ betreurt het feit dat ten gevolge hiervan onrust is ontstaan en een onjuist beeld van het beleid van RBCZ.

RBCZ heeft het beleid van de overheid inzake de COVID-pandemie als uitgangspunt voor haar eigen beleid. Dit betekent dat zij zich sinds het uitbreken van de pandemie houdt aan de maatregelen en voorschriften van de overheid en het RIVM, en handelt volgens de ‘Leidraad Infectiepreventie Covid-19’. Deze is in het voorjaar in samenwerking met andere brancheorganisaties in het complementaire zorgveld tot stand gekomen.

Bestuur en directie RBCZ

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 977 words-5 min read-

  Leg jij je er bij neer als je hoort: ‘Leer […]

  Lees meer
 • 435 words-2 min read-

  ‘Laat je niet gek maken door je dokter!’: In veel […]

  Lees meer
 • 227 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Hester die toch een weg heeft […]

  Lees meer