Als registertherapeut ben ik lid van de stichting RBCZ.
De stichting is een overkoepelende en onafhankelijke kwaliteitsregistratie.

Er is wat ophef ontstaan door het artikel in de NRC: “Alternatieve feiten voor alternatieve therapeuten”.
Het bestuur van de RBCZ heeft een passende reactie geplaatst waar ik helemaal achter sta:

In de NRC van vrijdag 11 december is een kritisch artikel gepubliceerd over het op brede schaal onjuist informeren van therapeuten binnen de complementaire sector over de ernst van de COVID-pandemie. In dit artikel wordt melding gemaakt van het feit dat Pierre Capel, emeritus hoogleraar experimentele immunologie, over dit onderwerp heeft gesproken op een door RBCZ georganiseerd webinar.

Pierre Capel heeft op de bewuste avond een inleiding gehouden over het onderwerp ‘het emotionele DNA’. Deze inleiding maakte onderdeel uit van een drieluik, waarin het thema ‘Gezond Samenwerken’ door drie verschillende wetenschappers is benaderd.

Aan het begin van zijn inleiding heeft Pierre Capel zijn persoonlijke visie gegeven op de COVID-19-crisis. Dit stond los van het onderwerp van die avond waarvoor Pierre Capel was uitgenodigd. RBCZ betreurt het feit dat ten gevolge hiervan onrust is ontstaan en een onjuist beeld van het beleid van RBCZ.

RBCZ heeft het beleid van de overheid inzake de COVID-pandemie als uitgangspunt voor haar eigen beleid. Dit betekent dat zij zich sinds het uitbreken van de pandemie houdt aan de maatregelen en voorschriften van de overheid en het RIVM, en handelt volgens de ‘Leidraad Infectiepreventie Covid-19’. Deze is in het voorjaar in samenwerking met andere brancheorganisaties in het complementaire zorgveld tot stand gekomen.

Bestuur en directie RBCZ

continue reading

Related Posts

 • 443 words-2 min read-
  Lees meer
 • 226 words-1 min read-

  Ik deel hier graag het verhaal van Hester met je: […]

  Lees meer
 • 319 words-2 min read-

  Volg je intuïtie en ontdek de mogelijkheden die je ter […]

  Lees meer