Als je pijn hebt in je lichaam weet je dat er iets niet in orde is. Pijn is pijn omdat je het zelf zo ervaart. Je kunt het proberen uit te leggen aan anderen, maar dat is vaak moeilijk. Zeker als anderen geen wond, verband of gips zien.
Een ander moeilijk aspect van pijn is dat het niet te meten is en niet te zien in onderzoeksresultaten. Sommige dokters zeggen zelfs dat je geen pijn hebt en dat je weer aan het werk moet. Dat zegt niet zoveel over de pijn, maar het zegt alles over de grenzen van de huidige onderzoeksmethoden.

Pijn blijft een subjectief begrip en je zal zelf moeten aangeven of en hoe intens je de pijn ervaart.
In onze maatschappij zien we veel mensen om ons heen met allerlei soorten pijn die schreeuwen om hulp, gretig verlangend naar een oplossing. 9% van de mensen met pijnklachten wordt gecategorieerd als een “chronisch zieke”. Dat is de categorie waarin de reguliere gezondheidszorg deze mensen indeelt.

Wat bedoelen ze daar eigenlijk mee? Als we even nadenken over wat ze eigenlijk bedoelen met die term, is dat de dokters geen of geen blijvende remedie hebben voor deze groep mensen met pijnklachten. En 9% betreft dan anderhalf miljoen mensen in Nederland, dat is enorm veel. Voordat we dit nader gaan onderzoeken is het belangrijk om de verschillende soorten pijn die we tegenkomen op een rijtje te zetten.

Verschillende soorten pijn

Pijn kan ontstaan doordat je je bezeerd hebt.
Bij de drogist vind je allerlei huis-tuin-en-keuken middelen om de pijn te verzachten of te behandelen: zalfjes, ontsmettingsmiddelen, verband of gewoon pleisters.

Het kan zijn dat de pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking.
De huisarts schrijft een recept voor antibiotica. Nadat je deze medicijnen hebt ingenomen kan de pijn snel verdwijnen.

Maar er zijn ook pijnen die steeds weer terug komen en waarvoor de dokter geen verklaring heeft.
De huisarts verwijst je wellicht door naar een specialist, maar ook deze kan geen oorzaak van de pijn vinden. De steeds terugkomende pijn kan op allerlei plekken op en in het lichaam voorkomen. De meest voorkomende zijn chronische hoofdpijn, migraine, buikpijn, rugpijn, reuma, artrose en artritis.

Veel mensen hebben de pijn al zo lang dat ze hem bijna niet meer voelen. Ze weten niet meer hoe het is om zonder deze pijn te leven. Deze soorten pijn worden veroorzaakt door negatieve energieën. Sommige mensen kunnen deze energie voelen.

Negatieve energie

Met de manier waarop ik werk gaan we op zoek naar de “negatieve” energie die de pijn kan veroorzaken.
Negatieve energie hoort nou eenmaal niet in ons lichaam thuis.

Negatieve energie kun je vergelijken met een computervirus. Een schadelijk computervirus nestelt zich in een bestand of in de harde schijf van je computer. Het virus beïnvloedt ongemerkt je computer. Het virus kan je harde schijf wissen, programma’s beschadigen of je computer volledig overhoop halen, met alle ellendige gevolgen van dien. Negatieve energie kan uit je familie komen en worden doorgegeven.

Voor je lichaam kan negatieve energie betekenen dat er pijn en klachten ontstaan. Met de genezende handen kan de negatieve energie geneutraliseerdworden en het herstelvermogen van het lichaam weer versterken. Op die manier wordt de lichaamskracht weer gestimuleerd en kan het herstelproces kan beginnen.

Omdat ik het hele lichaam behandel en niet alleen de symptomen (de pijn), kan ik 75% van de mensen die naar Vrij van Pijn komen, van pijn en ziekte naar herstel en gezondheid helpen. Wat de dokters ook hebben gezegd.
Het lichaam kan zo zelfs blijvend worden verlost van de pijnklachten.

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 2164 words-11 min read-

  Lees het verhaal van Lindi die de pijn bijna niet […]

  Lees meer
 • 247 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Brigitte die niet meer de deur […]

  Lees meer
 • 1008 words-5 min read-

  Laat jij je tegenhouden? Vaak kom ik mensen tegen die […]

  Lees meer