Turing Pharmaceuticals is een farmaceutisch bedrijf gevestigd in Zug, Zwitserland, met kantoren in New York City.

Het bedrijf heeft een product op de markt, Daraprim, voor de behandeling van toxoplasmose. Dat is een ziekte die ontstaat door verspreiding van parasieten door katten. Het bedrijf kreeg veel kritiek omdat het de prijs van Daraprim met 5456 % had verhoogd na de verwerving van rechten op het medicijn in 2015.

Met deze extreme prijsverhoging kwam dit meer dan 60 jaar oude geneesmiddel in opspraak in de Verenigde Staten. Het motief van Turing Pharmaceuticals was dat er geen concurrerend aanbod was en dat de inkomsten nodig waren voor onderzoek naar nieuwe medicijnen.

De president van Turing Pharmaceuticals, Martin Shkreli, zegt duidelijk: “Wij helpen mensen niet die ziek zijn, wij zorgen voor winst voor de aandeelhouders”.

Meer leiders (‘CEO’s) van “Big Pharma companies” geven toe dat ze helemaal niet de intentie hebben om ziekten te genezen. Afgelopen juli werd Martin Shkreli een bliksemafleider vanwege de groeiende verontwaardiging over de stijgende prijzen voor voorgeschreven medicijnen nadat hij de prijs van een nieuw verworven medicijn had verhoogd van $ 13,50 naar $ 750. Maar Shkreli, die de titel “De meest gehate man in Amerika” kreeg, is niet de enige die medicijnen op de markt koopt om hun prijs te verhogen en dan de aandelenprijs snel op te drijven.

J. Michael Pearson, de CEO van Valeant Pharmaceuticals, heeft mensen woedend gemaakt nadat hij in een recent interview met MSNBC zei dat: “De verantwoordelijkheid van zijn bedrijf ligt bij de aandeelhouders, en niet de klanten die op onze medicijnen vertrouwen om te overleven.”

“Grote farmaceutische bedrijven worden rijk van vergif”

“Mijn primaire verantwoordelijkheid is de aandeelhouders van Valeant. We kunnen alles doen wat we willen doen. We gaan door met het doen van overnames, we zullen doorgaan met vooruitgang”, zei Pearson.

Hij voegde eraan toe: “Als producten een beetje verkeerd geprijsd zijn en er een mogelijkheid is, zullen we gepast handelen in termen van doen wat ik denk dat onze aandeelhouders willen dat we doen.”

————————————-

Eigenlijk wist ik het al, maar ik was toch verbijsterd toen ik dit weer tegenkwam. Zeker als je erachter komt dat de farmaceutische bedrijven ook samenwerken met universiteiten en verzekeringsmaatschappijen. Want universiteiten ontvangen geld door onderzoek te doen om een bepaalde werking van een medicijn voldoende te bewijzen. Door dit bewijs zullen  de verzekeringsmaatschappijen deze medicijnen vergoeden.

Zo hebben alle partijen er veel baat bij dat mensen de medicijnen gebruiken. Maar het belang van de gezondheid van de mensen is allang buiten beeld geraakt…

————————————-

Bekijk ook deze YouTube filmpjes:
https://www.youtube.com/watch?v=jWmR_o5UFRg 

https://youtu.be/LPIQ_gyiHag 

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 246 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Brigitte die niet meer de deur […]

  Lees meer
 • 1008 words-5 min read-

  Laat jij je tegenhouden? Vaak kom ik mensen tegen die […]

  Lees meer
 • 446 words-2 min read-

  Lees het verhaal van Sanne die zich hopeloos en machteloos […]

  Lees meer