Pijn

Vorig jaar had ik héél veel pijn. Dat kostte héél veel energie. De dokters wilden me zelfs Prednison geven, maar dat wilde ik niet. Héél veel pijn in mijn linkerduim en elleboog. Het zitbeentje in mijn bil is versleten, spierreuma en schouders en billen. In mijn been heeft een masseur in 1990 mijn achillespees verpest, waardoor ik veel beperkingen heb. Ik was dus héél moe en had héél veel pijn. Het ergste was uiteindelijk mijn moeheid.

Toen zei Lies, hier uit de straat: “Dan moet je naar Wim Beek gaan van Vrij van Pijn”. Kijk maar eens op internet. Dus ik ben gaan kijken en ik zat met grote ogen te lezen. Maar ik wil er toch nog even over nadenken. Want zo ben ik nou eenmaal.

Uiteindelijk heb ik gebeld en ik ging er open heen, zo van ik zie wel. Baat het niet, dan schaadt het niet. Maar ik vind het erg fijn bij Wim. Ik heb het gevoel of ik hem al járen ken, heel apart.

Nu ben ik dus minder moe! En dat is héél erg fijn! Ik was altijd om 9:00 uur, 9:30 uur ‘s ochtends al moe. Dan ging ik na het ontbijt een half uurtje wandelen, de was ophangen, en dan werd ik al heel moe. Die moeheid is nu weg. Daar geniet ik enorm van. Maar ook mijn duim doet minder zeer. Mijn schouders doen ook geen zeer, als ik tenminste geen gekke dingen doe. Ook kan ik beter fietsen, want mijn bil doet minder zeer.

En wat er nog meer gebeurd is had ik niet verwacht: in mijn neus had ik altijd de droge, jeukende korstjes. Die zijn helemaal weg. Héél fijn! Zelfs de spataders zijn bijna helemaal verdwenen. Die waren heel erg paars.

Als Wim me behandelde voel ik meteen energie door mijn benen stromen, heel apart. Als hij mijn buik behandelde voelt dat als een centrifuge, ook heel apart. Ik heb 12 à 13 jaar chronische bijholte en voorhoofdsholte-ontstekingen gehad. In het begin van de behandelingen kwamen er hele draden uit mijn neus, lange draden. Echt heel erg. Maar mijn hoofd werd weer helemaal leeg, ook heel fijn. Na elke behandeling voelde ik me als herboren.

Nu mijn duim weer goed is en ik geen pijn meer heb kan ik weer achter de naaimachine zitten, iets wat héél erg belangrijk is voor mij. Mijn leven is door Wim verbeterd.

Mies (73), Arnhem

continue reading

Related Posts

 • 443 words-2 min read-
  Lees meer
 • 226 words-1 min read-

  Ik deel hier graag het verhaal van Hester met je: […]

  Lees meer
 • 319 words-2 min read-

  Volg je intuïtie en ontdek de mogelijkheden die je ter […]

  Lees meer