Natuurgeneeskunde

Lees over de verschillende methoden die ik gebruik om mensen te behandelen:

Van beroep ben ik natuurgeneeskundige. Ik krijg regelmatig de vraag wat dat is en wat mensen daar aan kunnen hebben. Ik zal het hier voor je uitleggen.

Ik ben zelf hersteld van een “onbehandelbare” ziekte. Daar is het allemaal begonnen. Want tijdens mijn herstelproces heb ik de ongekende vermogens van de natuur en de herstelkracht van het lichaam leren kennen. Dat heeft mij enorm geïnspireerd om me hierin te laten opleiden.

De natuurgeneeskunde is een combinatie van behandelingswijzen die het lichaam ondersteunen en het weerstandsvermogen en het zelfgenezende vermogen (Physis) van het lichaam stimuleren. Natuurgeneeskunde is een geneeswijze waarbij er gezorgd wordt voor optimale omstandigheden voor het lichaam om te kunnen herstellen. Daarbij wordt o.a. aandacht besteed aan factoren als voeding en omgevingsfactoren.

Voor de behandelingen van mensen met pijn en ziekte maak ik gebruik van diverse behandelingsmethoden:

* Shiatsu: om het natuurlijke evenwicht in geest en lichaam te herstellen
* Kruidengeneeskunde: behandelingen met kruiden. Dat is bv. een pakking op de huid om het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam te activeren
* Handgenezing voor pijnbestrijding
* Diverse ondersteunende massagetechnieken die ook gericht zijn op ontspanning, balans en bevordering van de natuurlijke vermogens van het lichaam

Indien nodig:
* Geef ik adviezen over voeding en omgevingsfactoren die een rol spelen in het genezingsproces
* Geef ik adviezen over voedingssupplementen die de lichamelijke balans, conditie en veerkracht ondersteunen en stabiliseren
* Geef ik adviezen over detoxificatie van het lichaam waardoor het lichaam optimaal kan regenereren

Het gaat hier om geneeswijzen waarvan hun werking uitgebreid is bewezen en die zich er bovendien bij uitstek voor lenen om als aanvulling te worden geïntegreerd in de algemene geneeskunde. Voor een nog steeds groeiend deel van de natuurgeneeskunde bestaat namelijk wetenschappelijk bewijs in de vorm van zogeheten ‘Evidence Based Medicine’, afgekort als EBM.

De behandeling vindt plaats op de huid. De persoon die behandeld wordt is bedekt met een deken waarbij, indien nodig, alleen het lichaamsdeel dat behandeld wordt bloot ligt. In de behandelkamer is het aangenaam rustig en warm.

Aan de oorspronkelijke geneeskracht van kruiden wordt steeds minder aandacht besteed. De moderne farmaceutische industrie heeft veel macht gekregen. Vergeet niet dat medicijnen vaak syntethische kopieën zijn van kruiden. Deze hebben wel een chemische werking in het lichaam maar geen natuurlijke werking meer.

Verwacht wordt dat de natuurgeneeskunde de komende jaren in Nederland aangemerkt zal worden als een geneeskundige specialisatie, vanwege de toename van wetenschappelijk bewijs voor haar effectiviteit en veiligheid.

Als je hier meer vragen over hebt of je wilt een afspraak maken, bel dan naar 06-38038643 of stuur een email: info@vrijvanpijn.nl.

Ik wens je een inspirerende week!

continue reading

Related Posts

 • 226 words-1 min read-

  Ik deel hier graag het verhaal van Hester met je: […]

  Lees meer
 • 486 words-2 min read-

  Lees het aangrijpende verhaal van Sven die toch van zijn […]

  Lees meer
 • 319 words-2 min read-

  Volg je intuïtie en ontdek de mogelijkheden die je ter […]

  Lees meer