We leven in een vrij land. We kunnen in vrijheid leven als we zouden willen. Ieder van ons heeft dezelfde kansen, we hebben allemaal de beschikking over dezelfde middelen en mogelijkheden om onze dromen te realiseren, om onze diepste wensen in vervulling te laten gaan.

Dat geldt óók voor onze gezondheid. Door een keuze te maken kun je ruimte maken voor vermindering en zelfs herstel van je pijnklachten en je zorgen daarover achter je laten. Bedenk bij jezelf of het tijd is om nieuwe mogelijkheden voor je gezondheid, voor je zelfstandigheid te zoeken, waardoor je je vrijheid weer terug krijgt. Je kunt ervoor kiezen om deuren te openen naar mogelijkheden waar je eerder nog niet aan hebt gedacht.

Vandaag wil ik je uitdagen om iets te veranderen. Misschien iets kleins dat je eigenlijk al een hele tijd hebt uitgesteld. Je wilt misschien toch gaan beginnen met die cursus die je al een tijd wilt doen, of je wil een mooie reis maken, of naar een nieuwe baan gaan zoeken. Of wil je iets veranderen in je gezondheidsomstandigheden en toch die behandelingen gaan doen die veelbelovende resultaten opleveren. Maar je hebt er nog geen stap voor gezet. Of je hebt een nieuwe stap nodig.

Waarom daag ik je een beetje uit? Omdat elke actie weer een reactie creëert. Vandaag een beslissing nemen heeft een directe invloed op de dag van morgen. Als je wilt dat morgen zo blijft als vandaag hoef je niets te doen. Een beslissing nemen om niets te doen is óók een beslissing.

Als je je morgen beter wilt voelen – minder pijn, meer energie, soepeler, blijer – kun je een keuze maken, kun je nu een beslissing nemen. En dat hoeft niet eens iets groots te zijn. Misschien hoef je alleen maar de telefoon te pakken of een email te sturen om meer informatie te vragen over iets waar je al een tijdje aan hebt gedacht. Doe iets wat op je lijstje, of op je “bucket list:” staat, en wat je hebt uitgesteld.

Want nogmaals: de beslissingen die je vandaag neemt kunnen je leven onmiddellijk een nieuwe richting geven en de kwaliteit van je dagelijks leven verbeteren. Alle keuzes hebben consequenties. Als je blijft afwachten en je doet niets, zal er ook niets veranderen. Denk er goed over na welke consequenties en resultaten je wilt en maak dan een keuze…

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 246 words-1 min read-

  Lees het verhaal van Brigitte die niet meer de deur […]

  Lees meer
 • 1008 words-5 min read-

  Laat jij je tegenhouden? Vaak kom ik mensen tegen die […]

  Lees meer
 • 801 words-4 min read-

  Ontdek hoe je ervoor kunt kiezen je ook goed te […]

  Lees meer