Wake-up-call Vrij van Pijn

Als je iemand vraagt of hij of zij graag gezond wil zijn, dan krijg je waarschijnlijk het antwoord: Ja, natuurlijk! Maar wat is die gezondheid dan en wat moet je doen om gezond te worden en te blijven?

We willen lichamelijk gezond zijn en er zijn meerdere manieren om dit te omschrijven. De “afwezigheid van lichamelijke beperkingen en de afwezigheid van pijn” is een manier om het te omschrijven. Daar hoort ook de andere kant bij: een goede vitaliteit om te kunnen doen wat nodig is en wat je leuk vindt. Gelukkig zijn hoort ook bij gezondheid.

Gezondheid kent vele aspecten, de geest moeten we hierbij niet vergeten. Bij gezondheid hoort ook geestelijk evenwicht, in balans zijn en het vermogen om je te kunnen ontspannen.

Gezondheid vergt ook onderhoud. We weten allemaal dat we voldoende moeten bewegen, dat het verstandig is om gezond en gevarieerd te eten. Iedereen kan dus dagelijks aan zijn gezondheid werken. Sommigen zullen daar bewust mee bezig zijn, anderen zijn misschien zo in beslag genomen door de waan van de dag dat hun gezondheid op de achtergrond is geraakt.

Er kan een moment komen dat er een ‘wake-up call’ komt. Dat kan het gewicht zijn dat je ’s ochtends op de weegschaal ziet staan (tijd om wat zaken te veranderen) of het kan zijn dat je lichamelijke klachten krijgt, misschien zelfs pijn. Dat zijn de momenten waarop we er aan worden herinnerd dat je gezondheid het belangrijkste is wat je hebt.

Met een goede gezondheid ligt de wereld voor je open, als je gezondheid minder is wordt je wereld kleiner en vult zich net als je gedachten met van alles dat met je beperking te maken heeft.

Natuurgeneeskundigen helpen mensen op hun weg terug naar balans, herstel en optimale gezondheid op de lange termijn. Zonder medicijnen. Het is immers mogelijk om stappen te maken, ook als je van je arts te horen hebt gekregen dat je er maar mee moet leren leven.

Als je hier meer over wil weten nodig ik je uit om me een email te sturen: info@vrijvanpijn.nl. Ik neem graag de tijd om je vraag te beantwoorden.

Hartelijke groet,

Wim Beek

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 309 words-2 min read-

  Lees het verhaal van mw. vd Poel die op haar […]

  Lees meer
 • 974 words-5 min read-

  Ken je dat? Dat je je dan soms geen raad […]

  Lees meer
 • 665 words-3 min read-

  Lees het verhaal van Debby die amper nog kon zitten […]

  Lees meer