pijn

Neem niet alles klakkeloos aan wat je krijgt voorgeschoteld:

Dokters noemen pijn chronisch als het al meer dan zes maanden aanhoudt en niet voldoende reageert op medicijnen of therapieën. Met het gebruik van de woorden ‘chronische pijn’ geven ze eigenlijk de boodschap dat ze het ook niet meer weten. Waarschijnlijk krijg je een reeks andere medicijnen voorgeschreven. Als je het hele lijstje hebt uitgeprobeerd zijn er geen mogelijkheden meer. De pijn kan helaas niet bestreden worden. Daarom noemen ze het immers ‘chronisch’.

Maar klopt dit wel?
Je hebt er misschien nooit goed over nagedacht. Je bent je er niet bewust van of dit “feit” zoals de dokters het presenteren wel klopt. Door er even aandacht aan te besteden en je bewust te worden van je eigen gedachten over pijn, ziekte en gezondheid kan je wellicht meer opties en mogelijkheden creëren. Als je meer opties hebt krijg je een beter overzicht om een goede keuze te maken voor jezelf om met de pijnklachten om te gaan of ze zelfs achter je te laten.

Keuzevrijheid
Veel gedachten en opvattingen over pijn en ziekte blijken fabeltjes. Fabeltjes rond pijn en ziekte die we in onze opvoeding of op school hebben aangenomen als feiten. Deze fabeltjes hebben we klakkeloos overgenomen van dokters, onze ouders of hebben we ergens opgevangen of gelezen. Onjuiste gedachten kunnen zo je keuzevrijheid beperken. Ze kunnen je belemmeren om de juiste keuze te maken over alle mogelijkheden die je ter beschikking staan.

Volg je intuïtie
Ik raad je aan om niet alles te geloven, om niet alles klakkeloos aan te nemen wat je voorgeschoteld krijgt. Denk goed na en ga desnoods zelf op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor herstel. Zoek een ervaren en betrouwbare behandelaar die weet waar hij mee bezig is en je precies kan vertellen waar je aan toe bent en wat er gaat gebeuren.

Doe er je voordeel mee!

Wim Beek helpt al meer dan 30 jaar mensen van pijn en beperkingen naar gezondheid en vrijheid. Hij richt zich op mensen die vastlopen in het ziekenhuis en is gespecialiseerd in het behandelen van artrose en posttraumatische dystrofie.

continue reading

Related Posts

 • 977 words-5 min read-

  Leg jij je er bij neer als je hoort: ‘Leer […]

  Lees meer
 • 918 words-5 min read-

  Begin oktober 2014 heeft onze dochter Iris haar middenvoetsbeentje gebroken […]

  Lees meer
 • 1111 words-6 min read-

  ‘Heb je het al opgegeven?’: Ken je dat? Dat als […]

  Lees meer