Introductievideo: ‘Stap voor stap naar Vrij van Pijn’

Deze videoserie ben ik vol enthousiasme begonnen in 2016. Ik had (en heb nog steeds) en plan voor een langere serie filmpjes. Die komt eraan, verderop in 2023.

Maar eerst wil ik je wat vertellen. Het idee voor deze video’s komt voort uit de vragen die ik van veel mensen kreeg. Mensen die mij kenden, mij hadden meegemaakt in gezondheid of juist een rolstoel of met krukken. Veel (ex)cliënten stelden mij vragen toen ze hoorden of lazen dat ik een ongeneeslijke, chronische ziekte had waarvan ik ben hersteld. Ik vertelde ze over mijn ervaringen.

Wat een onzin!

Veel reacties waren als: ‘Daar geloof ik niet in’, ‘Wie is deze kerel?’ of ‘Dat kan toch helemaal niet!’ Ik merkte dat deze mensen er niet over nadachten, maar als bij een reflex maar wat zeiden.

Een klein groepje mensen was wel belangstellend.

Ze vroegen aan mij hoe het kon dat ik was hersteld van deze klachten, ondanks de prognose van specialisten. Dat waren vragen waar ik iets mee kon. Ik heb genoeg  antwoorden over specifieke onderwerpen (zoals soorten behandelingen, voeding, beweging) die ik kan geven op deze vragen.

Eén antwoord op een vraag bleek alleen niet genoeg om écht te kunnen vertellen wat ik had gedaan voor verandering in min gezondheid en dagelijks leven. Er was context voor nodig om duidelijk te maken wat ik had gedaan, welke stappen ik had gemaakt en hoe ik het had aangepakt.

‘Welke blokkades en hindernissen kan je uit de weg ruimen om plaats te maken voor herstel van pijn en opbouw van een goede gezondheid? Daar gaat deze videoserie over.

In afwachting van mijn boek dat na de zomer gepubliceerd wordt: geniet nog even van deze serie!

Na de publicatie van mijn boek ga ik verder met een nieuwe videoserie.