Werkwijze

Op mijn ontdekkingstocht naar oplossingen voor mij eigen gezondheid (lees het op de pagina Over mij) heb ik effectieve behandelingsmethoden ontdekt voor pijnbestrijding en herstel. Deze methoden en technieken heb ik verder ontwikkeld. De kracht van de behandelingen zit in de synergetische combinatie van de verschillende behandelingsmethoden. Mijn kwaliteiten, kennis en ervaring zet ik al meer dan 25 jaar in om mensen van pijn door artrose, posttraumatische dystrofie, auto-immuunziekten of andere pijnklachten af te helpen.

In de eerste plaats ben ik natuurgeneeskundige.
De natuurgeneeskunde is een combinatie van behandelingswijzen die het lichaam ondersteunen. Het weerstandsvermogen en het zelfgenezende vermogen (Physis) van het lichaam worden gestimuleerd, zodat herstel en regeneratie (opbouw van beschadigd weefsel) kunnen plaatsvinden.

 

Maatwerk

Bij Vrij van Pijn maken we geen gebruik van medicijnen, operaties of protocollen. De behandelingen bij Vrij van Pijn zijn gericht op het herstelproces en de kwaliteit van leven van de hele mens. Met de combinatie van de verschillende methoden en technieken die ik toepas zorg ik voor maatwerk.

Ik maak me sterk voor bundeling van de beschikbare krachten en mogelijkheden van alle disciplines uit de Westerse en Oosterse geneeskunde. Want zo kunnen we echt grote stappen maken om chronische ziekten, pijn en auto-immuunziekten effectief te behandelen, met zo min mogelijk medicijnen.

Wat ik niet kan behandelen: botbreuken, huidbeschadigingen, ziekte van Lyme, ALS, SOA’s.

Behandelmethoden

• Kruidengeneeskunde: werken met de kracht van kruiden, bv. als een warme pakking op de huid, om het natuurlijk herstelvermogen en de fysieke conditie te stimuleren

• Werken met de genezende handen, shiatsu en diverse andere massagetechnieken die gericht zijn op ontspanning, balans en bevordering van de natuurlijke vermogens van het lichaam

De behandeling met kruiden vindt plaats op de huid. Je kunt je kleren gewoon aanhouden. Je wordt bedekt met een dekentje waarbij alleen het lichaamsdeel dat behandeld wordt vrij ligt.

Gebaseerd op je persoonlijke omstandigheden krijg je adviezen over voeding en (eventueel) voedingssupplementen die het lichamelijke herstelvermogen, je energieniveau en je veerkracht ondersteunen.