Dirk-Jan (41) had posttraumatische dystrofie: "Ik was nuchter en sceptisch"


Posttraumatische dystrofie
Posttraumatische Dystrofie
Maandenlang heb ik Posttraumatische Dystrofie aan mijn rechter voet gehad. Het begon allemaal met een ongelukkige misstap waarbij mijn voet dubbelklapte. Kort daarna ben ik er ook nog eens overheen gevallen. De pijn was verschrikkelijk, ik kon het bijna niet meer aan.

Medicijnen hielpen niet Van de dokter kreeg ik zware medicijnen: morfine, oxycontin, lyrica en antidepressiva. Deze hielpen niet. Ook bij de pijn-poli konden ze me niet helpen. De medische wetenschap weet zich met dit soort gevallen blijkbaar geen raad. Ik kreeg te horen: ‘Leer er maar mee leven’.

Onverdraaglijk
De pijn zette mijn hele leven op z’n kop. Ik zat in de ziektewet zonder enig zicht op verbetering. Ik lag de hele dag in bed, ik was in mijn eentje en ik verging van de pijn. Het was zo onverdraaglijk voor me dat ik het niet meer zag zitten.

Nuchter en sceptisch Ik heb toch nog wat andere behandelingen geprobeerd: verdoven van de zenuwen en manuele therapie. Alternatieve behandelingen vind ik zweverig, ik ben erg nuchter en sta er sceptisch tegenover. Maar op een bepaald moment moet je aan je onwetendheid en je angsten voorbij en heb je geen keus meer. Ik heb acupunctuur, magnetiseren en macedonische therapie gedaan. Dat hielp soms, maar niet voldoende en nooit lang genoeg.

Alternatieve werkwijze
Op internet kwam ik de website van Vrij van Pijn tegen. Het ging over een werkwijze waar ik nog nooit van had gehoord. Ik belde met wat vragen en heb een afspraak gemaakt. Ik wilde het proberen want als Wim niets voor mij kon doen zou hij het ook zeggen. Hij kwam niet zweverig over, maar juist "to-the-point" en duidelijk. Hij vertelde me wat ik moest doen en dat werkte ook.

Kwaliteit van het dagelijks leven We zijn begonnen met de behandelingen en na twee behandelingen begon ik het verschil te voelen. Vanaf toen ging het stukken beter. Nu na vijf behandelingen kan ik alles weer. Ik doe nog rustig aan, maar ik kan weer lopen, tillen en ik werk weer fulltime. Het gaat om de kwaliteit van mijn dagelijks leven die ik weer helemaal terug heb.

Verder dan je neus lang is Mensen met pijn en wat voor klachten dan ook: als de medische wereld niets meer voor je kan doen, kijk verder dan je neus lang is, verder dan de medische wereld. Niet alles is te verklaren en wat niet bewezen kan worden kan zelfs uitstekend werken. Kijk maar naar mij: ik ben van de pijn af en heb weer zin in het leven!

Dirk-Jan S., Gouda

Vrij van Pijn

Met het behandelingsprogramma van Vrij van Pijn kun je pijn en beperkingen achter je laten en liggen een gezond lichaam en het gevoel van vrijheid waar je zo naar verlangt weer binnen handbereik.

Gratis eZine: "Ik wil van mijn pijn af!"


Praktijk gegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
06-24733688

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878

RBCZ-register als registertherapeut
BCZ® Licentienummer: 190023R

Praktijkgegevens

Kanaalpark 157
2321 JW Leiden
06-24733688

Parkeren
Gratis voor de deur

Openbaar vervoer
5 Minuten lopen vanaf station Leiden Lammenschans

Lid van de V.I.V., reg.nr. 1907738B
AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878

RBCZ-register als registertherapeut
BCZ® Licentienummer: 190023R